A kávézás hat az öregedésre - tudósok és kutatók megdöbbentő eredményekre jutottak! Így hat a kávé az emberi testre!

2018. július 9., hétfő
Soha nem várt hatása lehet a reggeli kávézásnak.

Egy új kutatás világíthat rá arra, hogy a kávéban lévő koffein nem csak a gyulladások mértékét képes csökkenteni a szervezetben, de ezzel együtt visszaszoríthatja, vagyis lassíthatja az öregedést.

Az új kutatási anyag csak nemrég jelent meg, és máris sok szakember erről beszél, és vitázik.

Az eredmények rendkívül meggyőzőek. A gyulladásos folyamatok globális szinten a szervezetben főleg az öregedés következtében jelennek meg az idő előrehaladtával. Azonban a koffein fogyasztásával ez csökken.

A Stanford Egyetem mikrobiológusa, Mark Davis szerint a különbség már napi egy-két csésze kávétól is jelentkezhet. A kutatók úgy gondolják, az eredmények megmagyarázhatják azokat a korábbi megfigyeléseket, melyek szerint a rendszeres kávéfogyasztók tovább élnek.

Észrevették, a vizsgálat több szakaszában, hogy az idősekben akiket elemeztek, jóval magasabb volt a gyulladásos folyamatok száma, ám azoknál, akik rendszeresen kávét fogyasztottak, nem.

A szakértők megvizsgálták annak a nagyjából 100 embernek az adatait, akik egy nagyobb, az öregedéssel jelentkező változásokat elemző kutatásban vettek részt.A tudósok az alanyok vérmintáit, személyes és családi kórtörténetét is ellenőrizték.

Egereket végzett kísérletekkel is igazolták később ezt az összefüggést. Vagyis a kávé valóban képes lassítani az öregedés egyes folyamatait, így megakadályozni a gyulladásokat.

Észrevették a vizsgálatok során, hogy egy bizonyos gén, az IL-1 felelős azért, hogy a szervezetben gyulladások alakuljanak ki. Ez csak azokban az emberekben volt nagy számban jelen, akik nem fogyasztottak koffeines italokat rendszeresen.

Az eredmények alapján tehát a koffein jelentősen csökkentette a gyulladást okozó vegyületek hatását.

A kávéval tehát elméletben több öregkori betegséget lehetne szabályozni, kordában tartani, vagy akár visszaszorítani is, és alapvetően kedvezően hat a szervezetünkre.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség kávé életmód


Megtekintések száma: 30228

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet