A kilencedik bolygó lehet a magyarázat a Nap forgástengelyének dőlésére

2023. augusztus 6., vasárnap
A Nap forgástengelye a kutatók szerit nem véletlen dőlt meg, és ez bizonyíthatja a kilencedik bolygó létezését.Egyre közelebb lehetünk ahhoz, hogy egy olyan közvetett, hiteles bizonyítékkal álljunk elő, mely egyértelműen előrevetítheti a kilencedik bolygó létezését.

Mára már konszenzus van a tudósok és csillagászok körében arról, hogy szinte biztosan létezik egy kilencedik bolygó. A kérdés már csak az, hogy hol lehet, pontosan mekkora, és mikor fogjuk először megpillantani valamilyen optikai eszközzel.

Nemrég már a bolygó lehetséges paramétereit is ismertették, miszerint a bolygó nem kizárt, hogy rengetege jeget tartalmaz, és alapvetően exobolygó volt eredetileg.

Most egy új kutatás mutathat rá arra, hogy a Napot övező egy különös rejtélyre talán éppen a kilencedik bolygó lehet a magyarázat.

A Kaliforniai Technológiai Intézet nemrég rengeteg adatot és csillagászati számítást elemezve arra jutott, hogy a rejtélyes x-bolygó 100% hogy létezik.

Ugyanis azt felételezik a bolygóról, hogy óriási méretű, a Föld sokszorosa. Hatalmas tömeggel is bír, mely képes még a naprendszer peremén keringve is kihatni a Napunkra. És hogy ez miért annyira érdekes?

Nos, régóta ismeretes, hogy a Nap forgástengelye meg van dőlve. Ez a dőlés nagyon régóta tart, de még ma sem állt le. Az utóbbi két évtized egyik legnagyobb megoldatlan rejtélyeként tartották és tartják ma is számon

Ugyanis senki semmilyen hihető, vagy igazolható elmélettel nem tudott előállni arra vonatkozóan, hogy mi okozza ezt a forgástengely dőlést.

Most egy új elméletre alapozva azt állítják a csillagászok, hogy sok jel utal arra, hogy a titokzatos, eddig még nem észlelt kilencedik bolygó okozza a dőlést azzal, hogy óriási gravitációs erőt fejt ki a Napunkra.

A dőlés akkor is elkezdődhetett, amikor a Napunk „befogta” a bolygót, ugyanis sok csillagászati modell úgy sejti, hogy ez a bolygó eredetileg nem volt része a naprendszerünknek, hanem egy másik, szomszédos rendszerből sodródott át, amikor a Napunk a saját tömegvonzásával befogta.

A befogás következtében a Nap forgástengelye dőlni kezdett, és ez a folyamat zajlik napjainkban is.

A szakemberek úgy vélik, hogy a Nap forgástengelyéből, és annak irányából, valamint a dőlésből ki lehetne számolni azt, hogy pontosan merre kellene keresnünk a naprendszer peremén rejtőző óriás bolygót.

Jelenleg nem egy olyan távcső létezik a Földön, amely képes észlelni egy ilyen távolságban keringő bolygót, ami valószínűleg jövő év végére lesz az erre legalkalmasabb pozícióban, ha a friss pályaszámítások helyesek.

Hamarosan tehát a nyomára bukkanhatunk, és elképzelhető, hogy a gyerekeink már azt fogják tanulni, hogy kilenc bolygó van a naprendszerben.

Az sem kizárt, hogy nem csak észlelni fogjuk tudni a jövőbe, hanem akár szondákat és műholdakat is oda tudunk majd juttatni, de ez még a távoli jövő zenéje.

tudomány csillagászat űrkutatás kilencedik bolygó


Megtekintések száma: 72804

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet