A kislány, akinek a szíve testén kívül dobog

2015. november 1., vasárnap
Egymillióból egy ember élheti csak túl azt a ritka testi rendellenességet, amellyel ez a kislány született, és csodával határos módon életben is maradt.

A hat éves lány egy nagyon ritka rendellenességgel született. mikor világra jött, szülei és orvosai ijedten tapasztalták, hogy testen kívüli szívvel rendelkezik, vagyis szíve nem mellkasában dobog.

Később azonnal Amerikába szállították Oroszországból, hogy műtéteknek és kezelésnek vessék alá. Virsaviya "Bathsheba" Borun-Goncharova óriási szerencsének és az Isteni gondviselésnek köszönheti az életét.

testen-kivuli-szivvel-szuletett-kislany

Az „ectopia cordis", amelyben a lány szenved, a statisztikák szerint egymillió csecsemőből nyolcnál fordul elő. Azt jelenti, hogy részben vagy egészben a mellkason kívül található a szív, amely a nyaktól a hasig bárhol lehet. Az ectopia cordisban szenvedők 90 százaléka vagy halva születik, hogy három napon belül elhalálozik.

testen-kivuli-szivvel-szuletett-kislany-2

Óriási dolog, hogy már hat évet élt, ezzel a testi hibával ugyanis három napnál tovább nagyon ritkán maradnak életben a kisbabák – állítják az orvosok.

testen-kivuli-szivvel-szuletett-kislany-3

A kislány szíve jól kivehető a bőr alatt, lévén hogy csak maga a bőr védi, így szinte folyamatos életveszélynek van kitéve. Rengeteg kórházban jártak, különféle specialistáknál, de sokan nem vállalták az egyébként rendkívül kockázatos műtétet.

érdekes hihetetlen érdekesség emberi test


Megtekintések száma: 8549

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet