A klónozott, haldokló Triceratopsz videó rejtélye

2016. december 26., hétfő
2013-ban látott napvilágot az a megosztó felvétel, melyen állítólag egy haldokló dinoszaurusz látható. A Triceratopszot a Clonaid genetikai vállalat klónozta, és az első ember által létrehozott őslény volt a Földön.

Az alábbi videó annak idején, amikor felszivárgott az internetre, igen nagy port kavart. Azt állították ugyanis róla, hogy egy igazi, élő dinoszaurusz látható rajta.

A felvétellel együtt kiszivárgó információk alapján a lény lehetett a világ első klónozott dinoszaurusza, méghozzá egy Triceratopsz.

A lény azonban a klónozás után nemsokkal rejtélyes módon megbetegedett, és elkezdett haldoklani. A Clonaid vállalata volt az, aki a lényt létrehozta, és egy titkos laboratóriumban „állították elő”, majd egy meg nem nevezett korhű rezervátumban próbálták felnevelni, ez azonban végül kudarcba fulladt és az állatott el kellett altatni.

A Clonaid már többször szóba került bizonyos klónozási esetekhez fűződően. Állítólag ez a cég volt az, mely az első emberi klónt megalkotta.

Korábban ez a cég volt, mely bejelentette, hogy 2002. december 26-án délelőtt 11:55-kor megszületett az első emberi klón. Az állítólagos klón neve Éva volt.

Korábban már szembekerülve a tudományos világ hitetlenkedésével, az etikai felháborodással, illetve a média szarkazmusával, 2001-ben támogatóik kérésére a vádesküdtszék is vizsgálta a Clonaid ügyeit, és nem találtak bizonyítékot annak cáfolatára, hogy valóban életképes klónt megalkotó technológia kifejlesztésének a küszöbén állnak.

Hogy a 2013-ban felbukkant, haldokló dinoszauruszról szóló legendák igazak-e, és maga a felvétel mennyire hiteles, azt nagyon sokáig senki sem tudta megmondani. A helyszín stimmelt, legalábbis hihető volt, a lény pedig ténylegesen élőnek látszott rajta.

Azonban sokan felfigyeltek bizonyos összefüggésekre, és a médiába is átszivárgott a felvétel. Ekkor derült ki, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Kiderült, hogy a felvétel Stan Winston egyik tesztfelvétele a haldokló Tripceratopsz élethű robotbáburól, melyet a legelső Jurassic Park filmben használtak.

Azok, akik mindvégig hittek a klónozással kapcsolatos összeesküvésben, nagyon csalódottak voltak.

Azonban az egyértelműsített dolgok ellenére nem sokkal ezután felmerült az a lehetőség, hogy a Clonaid berkein belül valóban próbálkoztak mád dinoszauruszok klónozásával.

Több belső forrás is megerősítette, hogy bár a filmben látható állapotokig még sohasem jutottak el, a kétezres évek elején nem csak emberekkel, hanem kihalt őshüllőkkel is foglalkoztak.

DNS-t a több éve megtalált Tyrannosaurus combcsontból kinyert vörös vérlemezkékben talált fehérjék felhasználásával nyertek ki. Pontosabban nem sikerült csak DNS maradványokat kinyerni belőle, mint az később ki is derült a leletek kapcsán, azonban a hiányzó láncolatot egyéb rokon fajok DNS-ével pótolták,csak a filmmel ellentétben a valóságban madarak DNS-e volt a pótló láncszem.

A dinoszauruszok egyértelmű leszármazottai ugyanis a madarak voltak, így az ő genetikai kódjuk hasonlíthat a leginkább a kihalt őshüllőkére.

Hogy meddig is jutottak el pontosan a kísérletek, azt senki sem tudja biztosra. Egyesek szerint léteztek életképes embriók de a tényleges megalkotásig végül nem jutottak el, végül jegelték is a projektet.

tudomány összeesküvés őshüllők genetika klónozás


Megtekintések száma: 43295

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet