A környezetszennyezés lehet gyönyörű is?

2017. február 2., csütörtök
Ezek az elképesztő képek a kaliforniai Fort Bragg partszakaszán készültek, és egy teljesen más megvilágításba helyezik a környezetszennyezést.

Valószínűleg ha azt mondanánk neked, hogy a környezetszennyezés szép is lehet, sőt, egyenesen gyönyörű, akkor nem értenél egyet. Azonban ha megnézed ezeket a képeket, akkor ez a morbidnak ható kijelentés nagyon is értelmet nyer.

Nem arról van szó, hogy jó dolog szennyezi a környezetet, hiszen egyetlen jóérzésű ember sem kívánna üveg és műanyag hegyeket a tengerpartokra, és hatalmas, rothadó papírhalmokat az útmenti árkok szélére.

Azonban minden rosszban meg lehet találni a szépet, és ez tényleg mindenre igaz.

A környezetszennyezésre a Fort Bragg partszakaszán a természetnek elképesztően látványos válasza van, melyet nem sokáig lehet majd látni, ezért az arra járók, és az odalátogató turisták megörökítették képeken.

Ezek a különös, színes és igen fényes "kavicsok" valójában a környezetszennyezésből hátramaradt emberi tevékenység hulladékai.

A város lakói termelték ki, méghozzá majdnem két évszázaddal ezelőtt. Akkoriban még nem voltak műanyag palackok, de üveg annál inkább, és rengeteg ilyet dobáltak a tengerbe.

Ezek nem voltak mérgezőek, de ugyanakkor lebomlani sem voltak képesek. A felgyülemlett üvegszemetet aztán az óceán lassú hullámai és a vízáramlatok tökéletesen simára csiszolták.

Az évtizedek során a homok helyett ezek a partra sodródó üvegkavicsok lepték el a partokat, melyek a nap sugaraiban látványos tündöklésbe kezdenek.

Gyűjteni tilos őket, szép lassan mégis elkezdett megfogyatkozni az üvegtakaró, de a hullámzás okozta folyamatos csiszolás miatt is egyre kevesebb üveg lesz majd Fort Bragg partján.

Egyes hírek szerint pedig az sem kizárt, hogy a város vezetősége napirendre tűzi az üvegszemét elszállítását. Éppen ezért rengeteg fényképet készítettek az idillikusnak ható helyről, hogy az utókor számára is megmaradjon.

A képek alapján nem így képzelne el az ember egy nagymértékű tengerparti üvegszennyezést.

Éppen ezért mondjuk azt, hogy minden rosszabb meg lehet találni a jót is, a szépet is. Mint ahogyan az elmúlásról szóló ősz, vagy a halál, úgy a környezetszennyezés is lehet egy bizonyos szemszögből gyönyörű.

Ha szerinted is gyönyörű, OSZD MEG másokkal is!

környezetszennyezés hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 51633

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet