A koronavírus a bolygó több mint felét megbeetgítheti Gabriel Leung professzor szerint!

2020. február 12., szerda
Drasztikus állításokat fogalmazott meg kedden reggel Gabriel Leung, Hongkong vezető járványügyi szakértője az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keddi, genfi ülésén…

Leung azt követően beszélt a vírus terjedéséről, hogy a WHO elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban feltűnt esetek, melyeknél az érintettek nem jártak Kínában, csak a jéghegy csúcsát képezik.

A hongkongi szakértő szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy megállapítsuk ennek a jéghegynek a pontos méretét és alakját.

A legtöbben úgy vélik, hogy átlagban minden fertőzött 2,5 embernek adja át a betegséget, és ez alapján a vírus támadási aránya 60 és 80 százalék között van.

A világ népességének 60 százaléka elég nagy szám, ha ez tényleg bekövetkezik, akkor még a jelenlegi 1 százalékos halálozási arány mellett is rengetegen halhatnak meg.

Leung éppen emiatt úgy látja, hogy a legfontosabb jelenleg annak a megállapítása, hogy pontosan mekkora jelenleg a járvány.

A második legfontosabb szerinte az, hogy kiderítsük, működnek-e a Kínában bevezetett drasztikus intézkedések, például a teljes városokra vonatkozó karantén, mert ha igen, akkor más országoknak is el kellene gondolkoznia ezek bevezetésén.Leung szavait azért is érdemes komolyan venni, mert a kétezres évek elején kitörő SARS-járvány alatt is kulcsszerepet játszott.

A szakember egy januárban megjelent tanulmányában arra hívta fel a figyelmet, hogy a kitörések valószínűleg exponenciálisan nőnek a kínai városokban, melyek csupán egy-két héttel lehetnek elmaradva Vuhan mögött.

Ha a a professzor jóslatai valóban beválnak, márpedig erer jó sély van, akkor alapjaiban változhat meg az életünk.

És talán ez lehet az egyik legnagyobb emberi áldozattal járó vírus a Földön.

A spanyol nátha vagy a a pestis, ami hozzá hasonlítható, amiben tízmilliók haltak meg.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5093

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet