​A koronavírus újabb rejtélyét fejtették meg a kutatók

2021. március 20., szombat




Korábban képtelenek voltak a tudósok magyarázatot adni arra, miért produkálnak pozitív PCR-teszteket azok a személyek is, akik már egyszer átestek a fertőzésen.

A bioRxiv tudományos folyóiratban nemrég közzétett tanulmányban a Massachusettsi Technológiai Intézet kutatói rájöttek, hogy a COVID-19 fertőzést okozó Sars-CoV-2 vírus képes közvetlenül rácsatlakozni a humán genomra.

A szakemberek az elmélet tesztelésére az RNS DNS-sé alakításához szükséges reverz transzkriptáz (RT) enzimeket fecskendeztek az emberi sejtekbe, majd a tenyészetet beoltották Sars-CoV-2 vírussal.

Az egyik kísérlet során az RT enzimet a humán immundeficiencia-vírusból (HIV) nyerték ki, továbbá a retrovírusos fertőzéseknél gyakori, úgynevezett LINE-1 DNS-részecskéket is alkalmazták.

A tesztek meglepő eredménnyel zárultak, ugyanis kiderült, hogy az enzim a koronavírussal egyetemben képes fertőzött RNS-eket létrehozni, és ezeket beépíteni a DNS molekulákba, ezáltal integrálódhatnak az emberi kromoszómákba.

A kutatók megállapították, hogy a kórokozó humán genomba való belépése tökéletesen bizonyítja a vírus eddig megmagyarázhatatlannak tűnő tulajdonságát, miszerint azok a pácienseknek is pozitív lehet a PCR-tesztjük, akik már átestek a betegségen, és már nem fertőzőképesek.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 22715





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet