A középkori Mormon CD-rom rejtélye

2016. február 12., péntek
Egy 1800-as évekből származó festményen egy CD-romra hasonlító tárgy tűnik fel. Időutazásról lenne szó, vagy egy eddig fel nem fedezett szerkezetről?

A történelem folyamán rengeteg olyan régészeti leletet tártak fel, melyek nem illettek bele sem az adott korba, sem az adott kultúrába, gondoljunk csak az antiküthérai szerkezetre, melynek rendeltetését és célját mind a mai napig fejtegetik.

Egy 1800-as évekből származó festményen is éppen egy ilyen megmagyarázhatatlan tárgy tűnik fel. Első ránézésre egy üres ékszeres doboznak tűnik, azonban ha jobban megnézzük, előtűnnek a furcsaságok.

mormon-cd-rom

Mi van, ha a Mormonok ismerték a jövőt? É s a jövő ismeretében ez a szerkezet kulcs szerepet játszott?

mormon-cd-rom-2Egyesek szerint a kérdéses tárgy sokkal inkább hasonlít egy mai modern CD-romra. Joseph Smithnek 1820-ban adták át ezt a szerkezetet, ennek ékes bizonyítéka lehet ez a festmény, mely aztán később fennmaradt. Mások úgy vélik, hogy nem is maga a doboz a furcsa, hanem amit benne tároltak. De honnan is tudjuk pontosan, hogy mit tároltak benne?

Egy tucatnyi régi szöveg tesz említést hasonló szerkezetről, de vannak, akik úgy vélik, hogy egy és ugyanazon CD-romról írnak az ősi iratok és feljegyzések, melyet öröklés útján adtak át egymásnak az ebbe beavatott személyek.

Hogy honnan származhat a szerkezet, arra nincsenek források, de valószínű, hogy még az őskorból származik.

Krisztus előtt 600-ból is származnak olyan dokumentumok –főleg Mormon könyvek – melyekben említést tesznek olyan elektromos szerkezetekről, melyek akár a modern CR-rom akkori leírásainak is betudhatók.

A Mormon krónikák hemzsegnek a furcsa utalásoktól, és arra vonatkozóan is akad leírás, hogy a CD lemezeket különleges, kocka alakú dobozokban tárolták, éppen olyanban, amilyet a műalkotáson is látunk.

Állítólag Joseph Smith úgy szerzett tudomást a különös objektumról, hogy angyalok jelentek meg előtte, akik elárulták a dobozka rejtekhelyét.

A festményen jelenlévő személyeket később visszanyomozták, és kikérdezték az ügyben. Bár nem mondtak túl sokat, sőt, volt, amelyik nem volt hajlandó bármit is mondani a történtekről, nem is tagadtak vagy cáfoltak semmit.

mormon-kronika

Rengeteg CD-romra való utalást találni a történelem során felhalmozódott régi feljegyzésekben, melyeknek nem is kellene léteznie. A Mormonok tudták, tisztában voltak a tudással, bár azt nem tudni, hogy mire használták még a szerkezetet.

Valószínűleg a jövőről szóló információkra tettek szert, olyan történelmi eseményekről is tudtak, melyek akkor még meg sem történtek.

Az Ótestamentumban például egy PC386-as számítógépes rendszer akkori leírását is meg lehet találni. Már akkoriban tudtak tehát olyan tárgyakról, melyeknek nem kellett, nem szabadott volna létezniük, mégis léteztek, és le is írták őket.

Sokan úgy vélik, hogy a Bibliában szereplő angyalok tulajdonképpen időutazók akkori leírásai.

A következtetés teljesen logikus, hiszen az angyalok a semmiből bukkantak elő majd eltűntek, szemmel láthatóan magasabb tudás birtokában voltak, bölcsek voltak, és érződött rajtuk, hogy nem evilágiak. Akárcsak egy időutazó.

joseph-smith-jelenesek

A Mormon krónikákban még egy olyan dobozról is említést tesznek, melyben kompakt diszkeket tároltak. Ezek a lemezek arannyal és rézzel voltak bevonva, és a jövőre vonatkozó információkat tartalmaztak.

A Mormonok megőrizték a titkot, hiszen ha ezek a szerkezetek és az általuk nyújtott információk rossz kezekbe kerültek volna, az akár a világ végét is jelenthette volna.


Megtekintések száma: 8402

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet