A különleges rejtőzködő amazonasi törzs egyötödét irthatták ki aranybányászok! Nőket és gyerekeket is gyilkoltak az aranyért!

2017. szeptember 14., csütörtök
Nem elég, hogy mára nem maradt élőhelye a törzsnek, kifosztják, és megölik őket! Nem csak férfiakat, hanem nőket és gyerekeket is legyilkoltak a bányászok. OSZD MEG, ha nem értesz egyet, és cselekedni kell ez ellen!

Az Amazonas környékén nemrég felfedeztek egy olyan rejtetten, a világtól elzárva élő indián törzset, mely eddig még nem lépett soha kapcsolatba a modern emberrel.

Ezt a ritka pillanatot több helikopteres felvétel is megörökítette. A törzs tagjai riadtak bámulták a vasmadarakat, némelyik még meg is próbálta nyilazni, hogy megvédje azt a kicsiny területet, ahová beszorultak a globalizáció miatt.

Már akkor nagyon sokan elmondták, köztük maga Sigorney Weaver színésznő is, hogy ez a törzs annyira különleges és akkora kincs a világnak, hogy minden áron meg kell védeni, és nem szabad hagyni, hogy olaj, arany, vagy egyéb nyersanyag kitermelés menjen végbe a területen.

Ha ugyanis ez bekövetkezik, akkor elvesztik az élőhelyüket, és a csupán néhány tucatot számláló törzs végleg kihalhat.

Nemrég jött a hír, hogy komoly nyomozás indult Brazíliában, mert egy illegális, a törzs területén folytatott arany kitermelés során több tagját is megölték a törzsnek, ezzel az egyötödét kiirtva az amúgy is kicsit rejtett társadalomnak.

Hátborzongató dolgok derültek ki. A munkások többek között arról is beszámoltak, miként darabolták fel a holttesteket és dobták azokat a közeli folyóba.

Nem csak férfiakat, hanem nőket, és gyerekeket is legyilkoltak a bányászok.

A gyanúsítottak ékszereket, illetve használati tárgyakat is zsákmányolhattak a bennszülöttektől.

Az ember megint csak bebizonyította, hogy borzalmas dolgokra is képes, és bármit elpusztít, ami az útjába áll, ha arról van szó, hogy el akarja venni azt, amiről úgy gondolja, hogy az övé.

pedig a törzs már évszázadok, sőt, talán évezredek óta él azon a területen.

Szüleik, nagyszüleik, őseik vére és verejtéke áztatta.

Megdolgoztak azért, hogy fennmaradjanak, és hogy birtokolják azt a mára piciny területet, melyet még meghagyott nekik ez a kegyetlen, rideg kapitalista világ.

Az Amazonas-medencében élő törzsek létét már jó ideje veszélyeztetik az illegális bányamunkálatok.

Egyre többen mozgalmat hirdetnek azért, hogy a törzset nemzetközi jog védje meg. Reméljük sikerül megőrizni élőhelyüket.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr botrány felháborító


Megtekintések száma: 43132

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet