A legbrutálisabb show a Földön: szívszaggató fotók torzszülött gyerekekről

2019. szeptember 12., csütörtök




"Adottságaikat" kihasználva cirkuszokban, horrorshow-kban mutogatták őket. Megrázó fotók következnek.

Összenőtt ikrek, hiányos végtagokkal rendelkező gyerekek, vízfejű babák. Mai modern társadalmunk már kellően toleráns, hogy elfogadja őket, és az ő létezésüket.

Mi több, segítjük őket, próbáljuk befogadni, megérteni, hogy min mennek keresztül, de nem volt ez mindig így.

Volt a Földnek több sötét korszaka, az egyik ilyen korszak a viktoriánusok kora volt, amikor ezeket a sérült gyerekeket, fiatalokat torzszülött szörnyként mutogatták különböző freakshow-k, cirkuszok keretében.

A helyiek riogatása mellett vándorcirkuszokban is előszeretettel "elővették" őket, a látogatók nagy megrökönyödésére. Álljon itt néhány kép abból a sötét korból, amikor mások nyomorán egyesek anyagi előnyt kovácsoltak, és megszégyenítették őket.

A csak Laloonak becézett fiatalember egy parazitaként a testén élősködő ikertestvérrel született összenőve, ezért karok és lábak álltak ki mellkasából.

Elég félelmetes megjelenést biztosított ahhoz, hogy többször is alkalmazzák különféle korabeli horror show-t keretében. A közönség mindig beleborzongott, mikor látta.

Ez az ismeretlen gyermek vízfejűséggel jött a világra. A képen anyjával látható, valamikor 1862-ben. A kórkép akkor alakul ki, ha az agyat körülvevő folyadék elfolyása akadályozott, emiatt felszaporodik.

Akkoriban ezzel az égvilágon semmit nem tudtak kezdeni az orvosok, így a szegény családok úgy juthattak pénzhez, hogy jobb életet, és körülményeket biztosítsanak számukra, ha műsorszámként mutogatták egyes vándorcirkuszok.

Chas Lewsisen azonnal látható volt, hogy mi a baja, amikor megszületett, ugyanis hiányzó végtagokkal rendelkezett. Nem volt se keze, sem pedig lábai.

Az ilyen, és a hozzá hasonló babáknak rengeteg megaláztatást kellett elszenvedniük, és megvető tekintetek millióit.

A képen látható fiú egy rendkívül ritka, és félelmetes betegségben szenvedett, az úgynevezett Burkitt-limfómában. Az őt ábrázoló kép az 1890-es évben készült.

Ez a betegség egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, és igen agresszív. Az egyik leggyorsabban növekvő emberi  daganatként tartják ma számon. Akkoriban végzetes volt, ma már időben észrevéve jó eséllyel gyógyítható.

Ez a képeslap egy ismeretlen nevű kislányról készült az 1885-ös évben. Jól látható, hogy az egész alsóteste hiányzott.

Az orvosok akkoriban nem sok jót jósoltak az ilyen torzszülötteknek hitt gyermekeknek, ő azonban az arcából ítélve szép kort megért egy kegyetlen, és szenvtelen világban.

Akkoriban az albínók sem voltak elfogadottak, és annyira furcsán, és megvetően néztek rájuk az emberek, hogy valóssággal kiközösítettek voltak.

Ennek az albínó triónak is rengeteg megkülönböztetést, és borzongani kívánó szempárt kellett elviselnie.

Ez a fénykép 1895-ben készült, egy pajzsmirigy működési zavarban szenvedő fiúról. Őt is úgy mutogatták a cirkuszokban, mint az állatkerti vadakat.

Akkoriban az emberek egymáson szörnyülködtek, és teljesen más volt, mint ami most van.

Az 1870-es években már előszeretettel alkalmaztak törpéket is ahhoz, hogy a show a lehető legérdekesebb legyen. Ezeket a törpéket azonban a többi torzszülöttek ellentétben sokan imádták, és nem csak megvető tekinteteket kaptak, noha akkoriban ebből nekik is kijárt.

Érdekes, hogy a törpéket még ma is rengeteg cirkusz alkalmazza kötelező elemként, és a jelenségük szinte egybenőtt a cirkusz hangulatával.

Jól láthatod, hogy régen egy sötét, riasztó korban éltünk, ahol az átlagtól eltérő, beteg, megnyomorított emberek nem számíthattak embertársaik toleráns viselkedésére.

érdekes érdekesség bizarr ijesztő durva


Megtekintések száma: 161912





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet