A legendás smaragdtábla megfejthetetlen rejtély a tudósok számára

2017. május 8., hétfő
Ha igazak a legendák, Thoth 12 smaragdtáblájának egyike lehet, mely Atlantiszt is megjárta. Titkos kódolt hagyaték az emberiség számára?

Hallottál már valaha a Smaragdtábláról, vagy ahogyan sokan hívják a Tabula smaragdináról? Ez az ókori ezoterikus irat a világ egyik legtitokzatosabb irata.

Egyfajta különleges, több ezer éves okmány, mely számtalan titkot rejthet az emberiség számára.

Maga a smaragdtábla hihetetlen mértékben befolyásolta a középkorban az alkímiát, és egyesek szerint még ma is jelentős hatása lehetne a tudományunkra, ha sikerülne a rejtett kódot megfejteni, melyet kiolvashatunk belőle.

A táblát a hagyomány szerint egy egyiptomi sírban találták Hermész Triszmegisztosz múmiája mellett. A tábla eredetileg görög nyelven íródott rejtélyes módon, ám nem tudjuk ezt megállapítani, mivel a tábla eredetije elveszett, nem sokkal azután, hogy a tartalmát lemásolták.

Sokak szerint ez az eltűnés sem véletlen,, és valójában csak a modern tudomány képviselői tüntették el a világ szeme elől.

A szöveg szerint a szerzője a gnosztikus és alexandriai írók által jól ismert Hermész Triszmegisztosz. Egyesek a vízözön utáni időkre teszik a keletkezését, de azt nem pontosítják, hogy az i. e. 8000-es vagy az i. e. 12000-es ún. vízözönre gondolnak.

A smaragdtábla azonban sokkal titokzatosabb, mint azt bárki gondolná. A neve onnan ered, hogy eredetileg egy zöldes smaragdból lett kifaragva.

A fennmaradt több ezer éves legendák és szóbeszédek alapján kijelenthető, hogy a smaragdtábla olyan dolgokat árult el titkos kódban az univerzumról, mely az emberiség számára megdöbbentő lehet.

Sokak szerint éppen ezért is tüntették el a történelem folyamán az eredetit.

Az eredeti, azaz a valóban smaragdba vésett tábláról rengeteg legenda kering. Egyesek szerint Thothnak 12 ilyen smaragdtáblája volt, és mindegyiken az univerzum egy-egy végső titka szerepelt.

A megtalálásához az a legenda kötődik, hogy egy titkos barlangban, ami sír is volt egyben - Egyiptomban - találtak rá a táblára, és Triszmegisztosz koponyájába volt beleállítva.

Ez még nem minden. A tábla eredetére vonatkozóan sokkal régebbre is visszanyúlnak a legendák. Egyes források szerint nem maga Thoth írta őket, ő csak átvette őket, és birtokában rendszerezte őket egyben.

Eredetileg egy Atlantisz nevű rejtélyes civilizáció írhatta, melynek olyan komplex és átfogó meglátása volt a világunkról, hogy 12 ősi táblába "égették bele" a tudásukat.

Állítólag még a frigyládában is tárolták egy rövid időn át ezeket a smaragdtáblákat.

Állítólag a tábla eredeti szövegében egy kódot is felfedeztek, mely az emberiség egyik végső titkára deríthetne fényt. Arra, hogy honnan ered az emberiség.

Maga Isaac Newton is megpróbálkozott a smaragdtábla megfejtésével. Erre több olya, későbbi könyvtárban megtalált dokumentumutalt, melyet bizonyítottan Newtonhoz köthetünk.

De miből is állhatott ez a smaragdtábla? Nos, hogy az eredeti még mit tartalmazott pluszban, az elveszett az idők során, de fennmaradt a másolatok szövegezése:

 • Való, hazugság nélkül, biztos és igaz.
 • Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.
 • Ahogy minden dolog az egyből származik, az egyetlen gondolatból, a természetben minden dolog átvitellel az egyből keletkezett.
 • Atyja a Nap, anyja a Hold, a Szél hordozta méhében, a Föld táplálta.
 • Ő a théleszma, az egész világ nemzője.
 • Ereje tökéletes, ha a földbe visszafordul.
 • Válaszd el a Tüzet a Földtől, a könnyűt a nehéztől, tudással, szenvedéllyel. Válaszd el a Fényt a Sötéttől, az Éterit az Anyagtól, tudással, elkötelezettséggel.
 • A földről az égbe emelkedik, aztán ismét a földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat önmagad és az egész világod fölött így nyered el. E perctől fogva előled minden sötétség kitér.
 • Minden erőben ez az erő ereje, mert a finomat és a nehezet áthatja.
 • A világot így teremtették.
 • Ez az átvitel varázslata, és ennek ez a módja.
 • Ezért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert a világegyetem tudásának mindhárom része az enyém.
 • Amit a Nap műveletéről mondtam, befejeztem.

De mit is jelent ez az egész? A szöveg arra ad útmutatást, hogy az ember hogyan használja a rendelkezésére álló mágikus erőket.

Paracelsus szerint 13 mondat az univerzális recept, mely segítségével a dolgok természetes vagy tökéletes állapotba helyezhetők; akár ásványi anyagokról, földi, növényi, állati vagy szellemi dolgokról van szó, nincs különbség. Minden létezőre alkalmazható transzmutáció (átváltozás), amellyel az a tökéletesség állapotába juthat; a belső kémia analitikus módszere.

A legendás smaragdtábla még ma is nagyon titokzatos, és számtalan kódot rejthet. Azt pedig talán sosem tudjuk meg, hogy az eredeti,a világ elől eldugott változat milyen információkkal szolgálhatott az univerzumról...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem ősi tudás misztikum


Megtekintések száma: 56258

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet