A leghatásosabb, régi öregek által ismert népi gyógymódok, melyek minden betegségből kihúznak!

2018. augusztus 7., kedd




Fűben-fában orvosság - ezt a nagyapáink, nagymamáink tudták és rendszeresen alkalmazták is!

A magyar népi gyógyászat mély és régi gyökerekre nyúlik vissza.

Korábban ugyanis a nagy öregek rendszeresen a természete rejáét hívták segítségül ahhoz, hogy szembeszálljanak a betegségekkel.

Talán nem véletlen, hogy mai szemmel olyan ritkán voltak betegek...

Ezek a gyógymódok igen elterjedtek voltak és egyes helyeken ma is így van ez, az ún. szimbolikus, analógiás eljárások.

Igen elterjedtek voltak és egyes helyeken ma is így van ez, az ún. szimbolikus, analógiás eljárások.

néhány olyan növény, amelyeknek áldásos hatását az óta vizsgálatokkal is bizonyítottak, és amelyek a modern fitoterápiában is meghatározó szerepet játszanak.

- Egy koreai mese szerint Kümgán, a Gyémánt hegy királya annyira megbetegedett, legyengült, hogy jártányi ereje sem maradt. Az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. 

Egy bölcs öregember "emberforma" ginseng-gyökeret ajánlott gyógyszerként.

A gyökérből készült italtól a király meggyógyult és az emberi kor végső határáig élt. A nyugati orvostudomány csak néhány évtizede fedezte fel ezt az ősi gyógynövényt és igazolta a keleti alkalmazás módokat. 

Tonizáló-erősítő hatása nemcsak a teljesítmény növekedésében nyilvánul meg, hanem a testi-lelki állapot javulásában is.

- A petrezselymet a magyar népi orvoslás vizelethajtóként jegyzi. 

A növénynek a magja igen erős hajtó hatással bír, tisztítja a vesét. Reumás, ízületi panaszokban szenvedőknek is szokták ajánlani, az ún. átmosó-terápia részeként. Várandósok, szoptatós kismamák esetében a használat tilos! H

atását orvosi eredmények is igazolják: higanymérgezés miatti anuriát (vizeletrekedést) 1 teli csésze petrezselyemmag forrázata megold.

- Talán az egyik legismertebb népi gyógyászati növényünk a fokhagyma. Egy régi recept így szól: 1 liter vízbe 30 gerezd apróra tört fokhagyma, 3 kanál méz, 15 gr összemorzsolt élesztő kerül.

Ezt 9 napig érleljük, közben többször megkeverjük, majd naponta háromszor, reggel, délben, este 1-1 pálinkás pohárral megiszunk. Értágító hatását főleg szem, láb, agy szűkült erein igazolták. 

Ugyancsak bebizonyosodott, hogy antibiotikus hatással is bír, kiválóan alkalmazható influenza, köhögés, légcső-és hörghurut esetén. Immunerősítő hatása is bizonyított.

A WHO felmérése szerint a Föld lakosságának 70-80%-ánál a gyógyítást a hagyományos orvoslás keretén belül végzik.

Gyógyításra a világon 25-50000 növényfajt használnak, a Kárpát-medencében kb.600-at. Fontos, hogy ezek botanikailag azonosított növények! A 600-ból kb.100 az a növény, amit tápláléknövényként fogyasztunk, tehát zöldség, gyümölcs, fűszer formájában.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák népi gyógymódok


Megtekintések száma: 11414





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet