A legkegyetlenebb gyilkosok a közelmúltból

2016. március 1., kedd




Vannak, akik gyilkolásra születnek. Az ő rémtettein borzonganak aztán az emberek. Erős idegzetű olvasóinknak megmutatjuk, milyen döbbenetes vérengzésre képes az ember.

Sorozatgyilkosok mindig is voltak, vannak és lesznek. Nem látunk a fejükbe, nem érezzük azt a féktelen vágyat, amit ők, így sosem fogjuk megérteni őket. De talán nem is szeretnénk. 

Ebben a cikkünkben megmutatjuk, kik voltak azok, akik olyan rémes tetteket hajtottak végre, hogy még mozifilmek elkészüléséhez is inspirációt nyújtottak. Újabb felkavaró cikk következik, a gyenge idegzetű olvasóink csak saját felelősségre görgessenek tovább!

A gyermekevő Szürke ember

Az 1920-as években New York lakossága nem pihenhetett nyugodt szívvel, ugyanis egy szadista őrült szedte áldozatait. Sorra tűntek el a gyermekek, akiket azután sohasem találtak meg. A rendőrség nyomozásba kezdett, és egy olyan férfit tartóztattak le, akiről soha az életben nem feltételezte volna senki, hogy sorozatgyilkos.

A tökéletes pszichopata prototípus Albert Fish volt, aki kedves, idős úriemberként volt ismeretes a szomszédok körében.

Múltja nem volt mentes a szadizmustól, ugyanis az árvaházban töltött ideje alatt sokszor nézte, ahogy a társait megkorbácsolják.

albert-fishEgy idő után tetszeni kezdett neki a dolog, és az erőszak iránti vonzódásától nem tudott szabadulni. 6 év alatti kisfiúkat molesztált, majd kíváncsiságból kasztrált több férfit is. Brutalitása azonban saját maga ellen is irányult. Hat gyermekét ugyan sosem bántotta, de sokszor kérte őket, hogy szegekkel kivert lapáttal üssék a fenekét. Egyre erősebb hallucinációk gyötörték, úgy vélte, Isten akarata szerint cselekszik.

Önkínzása a végletekig ment: elfogása után megállapították, hogy 30 tűt szúrt a különböző belső szerveibe, valamint benzines kötelet helyezett a végbelébe, hogy meggyújthassa azt.

Áldozatai általában olyan fiúk voltak, akik senkinek sem hiányoztak. Őket brutális módon gyilkolta meg, ám a valódi őrjöngése 1928-ban vette kezdetét. Leghírhedtebb tettét ugyanis ekkor követte el.


albert-fish-rontgen

Albert Fish medencéjének röntgen képe. A férfi imádta a fájdalmat és teljesen szadista módon szeges tárgyakkal ütötte magát rendszeresen.

Egy fiatal kislány meggyilkolása kapcsán követte el a legszörnyűbb rémtettet. Fish beférkőzött a Budd család bizalmába.

Úgy tervezte, elrabolja a kisfiukat, majd kiheréli, és hagyja elvérezni. Akkor azonban, mikor meglátta a kislányukat, Grace-t, nem tudott uralkodni magán. Elvitte a kislányt „az unokáihoz”, majd meggyilkolta őt. Apró darabokra fűrészelte szét, majd egy hét leforgása alatt elfogyasztotta.

Brutalitását mi sem bizonyítja jobban, mint az a levél, amit az édesanyának küldött. Ebben a levélben közölte a nővel, hogy a kislány feneke finom puhára sült a sütőben. Fisht szerencsére elfogta a rendőrség, majd 1930-ban villamosszékben kivégezték.

A valódi texasi láncfűrészes

Ed Geinről sokan hallottak már, és lehet, hogy fogalmuk sem volt erről. A sorozatgyilkos ihlette meg Hitchcock Psychóját, a híres Hannibal Lecter karakterét, valamint a Texasi láncfűrészes film ötlete is hozzá kapcsolható. Ed Geinről senki sem feltételezte volna, hogy a visszahúzódó, magányos gyermekből egy kegyetlen vadállat válik.

Alkoholista apja sosem adta meg azt a szeretetet, amire vágyott, konzervatív keresztény édesanyja pedig szó szerint elzárta a külvilágtól.

ed-gein

Gein nem szocializálódott, így édesapja, bátyja majd végül anyja halálát egyáltalán nem tudta feldolgozni. Anyját szentként kezelte, sokak szerint szerelmes is volt belé, így mindenáron pótolni akarta az asszony hiányát. Gein gyakori látogatója lett a temetőknek, ám nem a megemlékezés vitte oda. Kiásta a frissen elhantolt női holttesteket, majd hazavitte, és megcsonkította őket. Hamarosan azonban már nem elégedett meg az élettelen testekkel.

ed-gein-aldozatai

Sorra tűntek el a hölgyek Wisconsinból, a nyomok pedig a Gein farmra vezettek.

A nyomozók elképesztő felfedezéseket tettek. Találtak mellbimbókból készített övet, egy mennyezetről lelógó, lefejezett és kibelezett testet, tartósított, női nemi szerveket, emberbőr kárpitot, valamint egy koponyatetőből készített tálkát is.

Egyre több női holttest kerül elő a farm földje alól, mindegyik kivétel nélkül meg volt csonkítva. A bíróság nem tudta elítélni a férfit, ugyanis nem beszámíthatónak nyilvánították a pszichiáterek.

ed-gein-aldozatai-2

Elmegyógyintézetbe került, ahol a gondozói szerint nagyon nyugodt és könnyen kezelhetőnek bizonyult. A kedves, visszahúzódó férfiről továbbra sem tudták elképzelni, hogy majd 20 nővel végzett. Gein 1984-ben halt meg rákban, majd édesanyja mellé temették pontosan abba a temetőbe, ahonnan az első áldozatait elhozta.

Magyar gyilkos a pokolból

Nem csupán az Egyesült Államokban élnek felettébb gonosz emberek, elég, ha körbetekintünk kishazánkban is. A magyar származású Pándy András az egyik leghírhedtebb magyar származású gyilkos Európában.

A protestáns lelkész az 56-os forradalom után Belgiumba menekült a családjával, ahol Bázelben sikerült is letelepedniük. Papírok hiányában senki sem jött rá, hogy nincs felszentelve, így tárt karokkal fogadták, mint szellemi vezetőt. Pándy ezután lezüllesztette az egyházat, állandó kölcsönöket vett el a hívőktől, valamint pénzért bűnbocsánatot is osztogatott. Ám nem csak a hívők kizsákmányolása volt az egyetlen bűntette.

pandy-andras

Feleségét megszégyenítette a hívek előtt, majd elvált tőle. Két fiúgyermeke az anyjával tartott, ám lánya vele maradt. A serdülő Ágnes sorozatos molesztálásnak volt kitéve, aki lassacskán beleszeretett apjába, és ténylegesen a szeretőjévé vált.

Mint később kiderült, Pándy nem csak a lányát, hanem a kisebbik fiát is sorozatban megerőszakolta.

Az új családjában is rendszeresen előfordultak erőszakoskodások. Új feleségének 3. lányát, Tímeát is megerőszakolta, akinek gyereke is született a férfitől.

pandy-andras-2

Mikor a halálosan féltékeny Ágnes megpróbálta egy vasrúddal agyonverni a mostohatestvérét, az elmenekült nem csak a házból, az országból is.

Ezután felvilágosította anyját, mi történt a házban, aki erre kérdőre vonta a férjét, és elkövette élete legnagyobb hibáját. Pándy rávette lányát arra, hogy öljék meg az asszonyt és annak nagyobbik lányát. Egy kalapáccsal verték apró darabokra a nők fejét, majd feldarabolták, és ipari vegyszerben feloldották a testeket. Két évvel később a család többi tagjára is ugyanez a sors várt.

Egykori feleségét és két fiát is megölték, majd feldarabolták, és eltüntették a nyomaikat.

Az erőszakról így már senki sem beszélhetett. Pándy rokonságából csupán három gyermek volt életben. De nem sokáig. Középső lányát folyamatosan megerőszakolta, aki egyre kevésbé viselte el a megaláztatást, ezért lépni akart. A férfi azonban gyorsabb volt, megölte őt is, és ugyanúgy tüntette el, ahogyan eddigi áldozatait is. Ágnes féltékenysége azonban óriási méreteket öltött, és kínok közt vergődve feljelentette az apját.

pandy-andras-3

A nyomozás során 8 azonosítatlan női holttestet találtak, mint utóbb kiderült, Pándy újsághirdetésekkel csábított magához nőket, akiket megölt.

Lelepleződött továbbá az is, hogy statisztákat bérelt a hívei pénzéből, hogy játsszák el a családtagjai szerepét. Pándy életfogytiglanit kapott, lánya, Ágnes pedig 21 évet, mert segített apjának a gyilkosságokban. A lány állítólag kényszerből cselekedett, ám arra a kérdésre, hogy mit érzett a gyilkosságokkor, a bíróságon csak annyit felelt, hideg volt.

A rosztovi rém

A magyarok kapcsán még egy sorozatgyilkost is meg tudunk említeni, hiszen 44. áldozata Varga Ilona volt. A leghírhedtebb szovjet sorozatgyilkos, Andrei Chikatilo az impotenciájából adódó frusztrációja miatt 53 embert ölt meg.

Első áldozata a 9 éves Jelena Zakotnova volt, akit tervei szerint megerőszakolt volna. Nem járt sikerrel, így erekció hiányában kénytelen volt agyonszúrni a vergődő lányt. Miközben kivégezte a tehetetlen áldozatát, ejakulált. Ezután ráérzett a gyilkolásra, és sorra szedte az áldozatait.

andrej-chikatilo

Többségben nőkre vadászott, akiket megfojtott vagy agyonszúrt, majd megcsonkította őket. Eltávolította a nemi szerveiket, a méhüket, és különféle belsőségeket, majd megette őket.

Mindeközben családjával élt együtt, akik nem is sejtették, hogy Chikatilo miféle szörnyűségeket művel.

andrei-chikatilo

A rendőrség nagyon nehezen akadt a gyilkos nyomára, ugyanis az eseteket nem tudták összekapcsolni egymással, ráadásul olyasvalakire gyanakodtak, akinek a profiljába egyáltalán nem illett bele a férfi. Mikor elkapták, Chikatilo rendkívül nagy élvezettel fogadta a rivaldafényt.

Szörnyű múltja napvilágot látott, kiderült, hogy nem újdonság számára a kannibalizmus, ugyanis a háborúban rákényszerítették arra, hogy emberi testekkel lakassa jól magát.

andrei-chikatilo-aldozataiA tárgyaláson a hozzátartozók őrjöngtek. Egyesek rosszul lettek, elájultak, mások pedig nekirontottak a gyilkosnak, ezért ketrecben kellett tartani a tárgyalás ideje alatt. Kivégzésére 1994-ben került sor, mikor is agyonlőtték.

A gyilkosok halála után sem szűnik meg a családtagokban tátongó űr, hiszen semmi sem pótolhatja az elvesztett szerettüket. 

A sorozatgyilkosok esetében a mai napig folynak a találgatások, vajon a gének vagy a környezeti hatások-e a felelősek az ilyen mértékű aberrációra. 

A gyilkosok sajnos a mi életünket is fenyegetik, ezért sosem tudhatjuk, ki jelent veszélyt az életünkre.

érdekes megmagyarázhatatlan bizarr ijesztő sorozatgyilkosok gyilkosság bűnügy


Megtekintések száma: 34464





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet