A lelet, mely eltűnt a történelemből - A frigyláda rejtély

2017. március 14., kedd
A Biblia legnagyobb rejtélye, melynek érthetetlen módon egyszerűen nyoma veszett az idők során. Tényleg mágikus energia áradt belőle? Mi van, ha radioaktív szerkezet volt, vagy egy csúcstechnológiát tartalmazó kommunikációs szerkezet?

Kétség nem fér hozzá, hogy a Biblia, és az egész keresztény hitvilág egyik legfontosabb történelmi tárgya nem más, mint a frigyláda. Az a frigyláda, mely később elveszett az idők során, teljesen érthetetlen módon.

Ugyanis egy ennyire értékes tárgynak nem veszhet csak úgy nyoma. Éppen ezért kaptak szárnyra különféle elméletek, teóriák azzal kapcsolatban, mi is történhetett, és hogy valójában mi is lehetett ez a frigyláda, és milyen titkot őrzött magába zárva...

A frigyládát mindig is rejtélyek övezték, és ez abból adódik, hogy alig tudunk valamit róla, vagyis rengeteg a megválaszolatlan kérdés vele kapcsolatban.

A Biblia egyértelműen leír róla dolgokat, de ez még nem visz közelebb a megoldáshoz. A Szent könyvben úgy írnak róla, mint arról a tárgyról, melyből Isten hangja szólt.

Ez bizonyította a zsidók számára Isten jelenlétét, tehát egyfajta eszköz lehetett, de senki sem tudja, milyen felépítésű eszköz volt valójában. Ugyanis soha senki sem nézhette meg magát a ládát. A láda belsejében feltehetően egy olyan ismeretlen technológiával készült szerkezet lehetett, melynek titkát akkor még nem ismerhette meg az emberiség.

Amit biztosan tudunk a frigyládáról a Biblia információi alapján, hogy fából és aranyból készült karikákba dugott rudakon hordozták, tetején pedig két szárnyas angyal állt egymással szemben, vakító fényben. A legenda szerint benne őrizték az Isten, és a zsidók közötti szerződés megpecsételését jelképező kőtáblákat, melyeken a Tízparancsolat állt.

Más elbeszélések és információk alátámasztják azt, hogy a frigyládából valahogyan mágikus erő áradt. Sokan hívták a bizonyság ládájának is, mert a tízparancsolatot rejtette meggyőződésük szerint.

Akadnak olyan teóriák is, miszerint maga a frigyláda nem volt más, mint egy olyan modernkori - nem abból a korból származó - eszköz, mely képes volt mennyei mannát előállítani, ami táplálta a zsidókat.

Ez a gép a XX. századi rekonstrukciók alapján egy atomenergiával működő, elektromosságot termelő szerkezet lehetett, amely zöldalgából állította elő fehérjetartalmú eledelt a Sínai-félszigeten negyven évig vándorló, 600 000 lelket számláló izraelita törzs számára.

Bizonyos leírásokra utaló bizonyítékok ősi iratokban fennmaradtak, de nem egyértelmű, hogy tényleg a frigyládáról van-e szó bennük, vagy egy másik korban nem odaillő szerkezetről.

Ezen leírások alapján a vizet a szerkezet előállító folyamatához nem más szolgáltatta, mint a pára, melyet valahogyan a levegőből volt képes kivonni.

A működéshez, illetve a sugárzáshoz pedig egy atomerőmű állt rendelkezésre, csak jelentősen lekicsinyítve. Akkoriban ez volt a csúcstechnológia, legalábbis ezzel magyarázzák a plaeoasztronautika hívői azt, hogy miért nem napelemes elven működött a frigyláda.

Ráadásul a radioaktív maghasadás elvén való működés megmagyarázta azt is, miért kellett olyan nagy körültekintéssel eljárni, valahányszor valaki a frigyláda közelében tartózkodott, vagy szállították.

A szerkezet képes volt manna mellett elektromosságot is előállítani, tehát egy univerzális szerkezet volt, és ezt a láda tetején lévő angyalszárnyak mutatták, mikor a szerkezet éppen fel volt töltve.

Több olyan forrás is létezik, melyek egyértelműen utalnak arra, hogy Istennel kommunikálhattak a zsidók a ládán keresztül, tehát mint kommunikációs szerkezet is fontos volt, és megfelelően funkcionált.

Külön érdekesek azok a források, melyek említést tettek arról, hogy bizonyos esetekben villám csapott azokba, akik a ládát megérintették. Ez gyakorlatilag egy modernkori áramütés akkori szavakkal való leírása is lehet.

Azt, hogy pontosan mi lett a sorsa, senki sem tudja. A Biblia ugyanis nem ír róla, hogy mi lett vele, hová került. Mindössze annyi ismeretes, hogy egy ponton Salamon király birtokába kerülhetett, és a templomos kincsekkel együtt elrejthették a világ elől.

Ugyanis aki birtokolta, az óriási lépéselőnyhöz juthatott vele, ezért tisztességtelen eszköznek tartották, mellyel hatalmat lehet bitorolni.

Egyesek szerint végül az emberiség bölcsőjébe, Afrikába került oly módon, hogy Salamont elcsábította az etióp királynő, Makeda, és kijátszotta magának a ládát.

Azóta sem ismert a pontos lokációja, ám egyes összeesküvés elméletek szerint a ládát végül az 51-es körzete szállították, ahol szigorú, 24 órás fegyveres őrizet alatt van.

rejtély rejtélyek ősi idegenek vallás jézus isten biblia ősi tudás


Megtekintések száma: 97469

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet