​A lezárás 6 hét után elveszti a hatását? Megdöbbentő dolgot mondtak

2021. február 25., csütörtök




Fontos dolog derült ki...

Bár a szomszédos Németországban komoly korlátozásokat vezettek be, Ausztriában két és fél hete kinyitottak az iskolák és az üzletek. Sebastian Kurz osztrák kancellár a Bildnek adott interjában arról beszélt, hogy miért döntöttek így. A Kronen Zeitung által szemlézett szerda esti interjúban a kancellár úgy fogalmazott:

Ausztriában egyszerűen az volt az objektív helyzet, hogy hat hét elteltével a lezárás elvesztette hatását

– mondta Kurz hozzátéve: az emberek egyre kevésbé tartották be a szabályokat és egy olyan lezárásnak, amiben senki nem vesz részt, nincs értelme.

A nyitás első lépéseit Kurz az osztrák tesztelési stratégiával is alátámasztotta:

Kis, tízmilliónál is kevesebb lakosú Ausztriánkban több mint 2,5 millió tesztet hajtunk végre hetente. Ez azt jelenti, hogy lakosságunk mintegy negyedét hetente tesztelik.

Kurz szerint a rendkívül magas számú teszt hatékony eszköz a válságból való kilábalásra. Minél többet tesztelnek, annál több fertőzöttet tudnak kivonni a körforgásból, megakadályozva mások megfertőzését – tette hozzá. Kiemelte azonban, hogy „ez nem csodaszer, a vírus még mindig létezik”. Sőt, terjed is, de ez lelassítható a teszteléssel, így gondos előkészítés után megtették a nyitás első lépésit.

Tehát sok teszt mellett valamivel több szabadságunk van, mint tesztek nélkül.

Kurz szerint még az is elképzelhető, hogy a harmadik hullámban továbbra is nyitva lehetnek az üzletek. 

„A kérdés az, hogy milyen magasak a számok és milyen gyorsan emelkednek. Ez természetesen verseny az idővel, minden oltott emberrel kicsit közelebb kerülünk a normalitáshoz. Elvileg azonban nem zárható ki egy újabb lezárás” 

nyilatkozta az osztrák kancellár, aki szerint ha a számok növekedése felgyorsul, újra szigorítani kell.

Csak azt tudom mondani, hogy a lezárásnak akkor van értelme, ha az emberek részt vesznek benne.

Kurz arra is kitért, tisztában van azzal, hogy az emberek csalódottak a lezárások miatt. „Már egy éve küzdünk a járvány ellen. Fárasztó. Kimerítő. Sok ember elmagányosodik.

Gazdaságilag ez rendkívül nagy teher. 

Az emberek boldogtalanok és elégedetlenek, ez világos.” De úgy látja: mindig meg kell kérdezünk magunktól, hogy mi az alternatíva. „Hagyni a helyzetet addig fokozódni, ami nincs kontroll alatt, ez nem lehet pozitív alternatíva.” 

Ezért meg kell akadályozni az intenzív kapacitások túltelítődjenek. 

„Meg kell akadályoznunk az ártatlan emberek halálát”, ezért szükséges, hogy korlátozzuk magunkat és intézkedéseket tegyünk, ha a fertőzések száma ismét robbanásszerűen növekedne – magyarázta Sebastian Kurz.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 19969





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet