A Liaohe-folyó legendás vörös partja

2016. november 23., szerda




Létezik egy folyó, melynek deltája időnként legendásan vörösbe borul. Az őszi időszakban olyannak hat a táj, mintha egy óriási, egybefüggő tűzszőnyegen sétálna az ember. Lélegzetelállító képek!

A Vörös-partként emlegetett csodálatos hely ősszel a leglátványosabb, mert ilyenkor tűzvörössé válik a növényzet, és olyan egybefüggő lesz, mint egy hatalmas, bíborvörös szőnyeg.

A Liaohe-folyó deltájának egy különleges részét éppen ezért minden évben látogatják, hogy bámulatos fotókat és videókat készítsenek a vidékről.

A hely Kínában található Panjin városától alig 30 kilométerre, egy viszonylag érintetlen részen.

Az ember számára itt azonnal feltűnik a csend, és a nyugalom, és a folyó halk áramlásának „szöszmötölő” hangja.

A szóban forgó rész, mely ősszel mindig vörössé válik, 26 négyzetkilométeresen terül el. A nevét értelemszerűen tűzvörös színéről kapta, melybe beöltözik a téli időszak közeledtével.

A vörös színt azonban nem egyszerű fák, vagy bokrok idézik elő, hanem egy különleges növény, a Sueda. Ez a szikes és lúgos talajt kedvező növényfaj egy tengeri fűféle, mely április, május környékén kezd el nőni, és a nyár folyamán végig zöld marad, majd ősszel hirtelen tűzvörössé változik.

Ez a szokatlan jelenség határozza meg a vidéket, mely turisták ezreit vonzza.

Azonban mielőtt elkezdenénk pakolni a bőröndbe, álljunk meg egy percre. A kínaiak ugyanis eléggé szigorúan veszik a környezet védelmét, és a Vörös-part nagy részének tiltott a látogatása, vagyis elzárják a látogatók, turisták elől.

Mielőtt azonban elcsüggednél: egy kisebb szakaszon megtekinthetjük ezt a természeti csodát, és mi is ámulatba eshetünk a tűzvörös szőnyegtől, ami a lemenő nap izzó korongjával egybeolvasva valami különleges egészet alkot.

A part azon részére mólót és stégeket építettek, ahova a turisták kimehetnek, és megtekinthetik ezt a szőnyegszerűen elterülő növénytengert.

A kiépített hidakról és mólókról csodálatos panoráma nyílik a lángoló partra.

Nem csak a különleges színezet miatt ennyire védett hely a Vörös-part, hanem azért is, mert ez a világ legnagyobb vizes és mocsaras élőhelye. Emiatt számtalan olyan Földi élőlény lakhelyéül szolgál, melyek nem is nagyon találhatóak meg a világ más pontjain, csak és kizárólag ezen a helyen.

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 106999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet