A Los Angeles-i légi csata rejtélye: tényleg földönkívüli flotta volt a város felett?

2023. július 14., péntek
Ma sem tudni, pontosan mi történt aznap éjszaka. Egyesek idegeneket emlegetnek, mások azt, hogy japán harci gépeket semmisítettek meg az éj leple alatt. Mi az igazság?

Létezik egy olyan, a hadsereget is szorosan az eseményekbe bevonóm rejtély, melyet azóta sem sikerült megfejteni, noha számtalan dokumentumfilm keretében próbálták már megoldani.

A híres Los Angeles felett lezajló titokzatos légi ütközetről van szó, mely azóta is lázban tartja az embereket.

Annál is inkább, mert sokan egyfajta második Roswellként emlegetik. De mi is az, amit tudunk az egészről, és hogy mi történt valójában?

Az eset 1942. február 25-én, hajnali kettőkor történt. Ekkor szabadult el a pokol.

Egy radarjelzés alapján ellenséges egységeket véltek felfedezni 120 mérföldnyire Los Angeles partjaitól, megszólaltak a légvédelmi szirénák és az egész várost elsötétítették, míg az eget keresőfényekkel kezdték pásztázni.

Nem sokkal később, hajnali háromkor megkezdődött a csata. Először a szárazföldön állomásozó katonák nyitottak tüzet az égen tartózkodó valamik felé.

A keresőfények és a légvédelmi ágyúk mindeközben folyamatosan keresték a célpontot, de nem láttak semmit. Elkezdtek az ágyúkkal is tüzelni, és komoly csata kezdett el kibontakozni az égen-

Mire eljött a reggel és a hadvezetés végre kiadta a parancsot a tűz beszüntetésére, az amerikai légvédelmi ágyúk több mint 1400 sorozatot lőttek ki az éjszaka folyamán – az üres égboltra. Legalábbis az emberek számára nem tűnt fel semmi, így a mai napig nem tudni, hogy mire is tüzelhettek.

A még titokzatosabb az volt az egészben, hogy másnap a hadsereg tagjai össze-vissza beszéltek arról, hogy mi is történt valójában, mivel indokolni kellett az éjszaka folyamán kitörő pánikhangulatot.

Egymásnak merőben ellentmondó nyilatkozatok követték egymást.

Frank Knox haditengerészeti államtitkár egyértelműen vaklármáról beszélt és az esetet az idegesség számlájára írta, Stimson hadügyminiszter azonban arról beszélt, hogy valóban jártak ellenséges repülőgépek Los Angeles felett. A New York Times-ban végül több szemtanú is jelentkezett, akik léggömb, és korong alakú tárgyakat láttak az égen a lövöldözés közben.

Nagyon sokan gondolták akkor, és gondolják ma is azt, hogy az egészért az idegenek voltak felelősek, és valójában a hadsereg egy idegen faj flottájával folytatott légi csatát.

Egy ideig a japánok művének hitték az egészet. Elvégre Pearl Harbor után voltunk. Logikus lett volna a következtetés, ahogyan az is, hogy miért titkolták volna el a hadsereg részéről, hiszen még nagyobb pánikot keltett volna, ha kiderül, hogy a japánok képesek eljutni Los Angelesig.

A háború után, amikor a két ország viszonya már normalizálódott, természetesen a japán kormányzatot is megkeresték az ügyben, de a szigetország hadvezetése határozottan állítja, hogy soha nem jártak repülőgépeik Los Angeles felett a háborús években.

Így a rejtély továbbra is rejtély marad, és talán soha nem derül ki, hogy mit is láttak Los Angeles egén a sötét éjszakában...

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek idegen invázió összeeskóvés


Megtekintések száma: 124436

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet