A Machu Picchuhoz vezető út

2017. január 30., hétfő




Lélegzetelállító, megtisztító, és mire odaér az ember, teljesen megváltozik. Egy elképesztő utazás az ősi romokhoz.

Machu Picchu a világ talán legszebb romvárosainak egyike, és a sok száz évvel ezelőtt létező Inka birodalom legnépszerűbb helye.

A tökéletesre csiszolt, már-már hibátlan épületek némán és helytállóan tűrték, ahogyan az idő vasfoga az évszázadok alatt elkezdte rágni őket.

Az Andok hegyláncai között terül el, egy nagyon nehezen megközelíthető részen, éppen ezért sikerült még mind a mai napig viszonylag érintetlenül megőrizni, eredeti formájában.

Ezt az erődített, ősi várost annak idején Pacsakutek Jupanki inka király építettek fel. A városka tündöklése után aztán 1570-ben hanyatlani kezdett, és mindenki elhagyta.

Hosszú, 4 évszázados csend következett, mígnem 1911-ben újra fel nem fedezték az akkora már teljesen elveszett, csak írásos emlékekben megemlített várost.

Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben „perui történelmi szentély” címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.

Mesés az oda vezető út, így aki látni akarja ezt a csodálatos, ősi romvárost, annak a világ legnagyobb kalandjára kell felkészülnie, és egyben a legváltozatosabb útra.

Azt mondják, aki megérkezik a Machu Picchuhoz, lelkileg megtisztul, és sokkal bölcsebbé válik a látottak által.

Az útról, és az úton a kíváncsi kalandorokat ért élményekről virtuális utazási videót is készítettek, melyet lent végignézhetsz, hátha te is átszellemülsz, mint ahogyan az oda érkező, megfáradt utazók.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen video történelem hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 47120





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet