A magas dózisú C-vitamin: tényleg gyógyítja a rákot, és hosszú életet biztosít?

2017. március 13., hétfő
Pro és kontra a C-vitamin legvitatottabb felhasználásáról.

Régóta hallani különféle laikus, de szakmai körökben is arról, hogy Amerikában, és egyes külföldi országokban már évtizedek óta gyógyítanak különféle betegségeket intravénásan beadott, magas dózisú C-vitaminnal.

Ugyanakkor rengeteg szkeptikus írást olvasni arról, hogy ez az egész csak egy nagy átverés, és valójában bár vannak jótékony hatásai, tudományosan nem igazolt az ereje.

Mi az igazság tehát a magas dózisú C-vitaminokkal kapcsolatban? Már a kétezres évek előtt is sejtették az orvosok, hogy a C-vitamin nagyobb mennyiségben sem káros, legfeljebb elenyésző mellékhatásokat produkál, és rengeteg kedvező hatása van.

Közbenjárásával ugyanis a rákos sejtek osztódási folyamata is lassítható, vagy akár meg is állítható. Egy néhány évtizede végzett kísérletsorozatban intravénásan adtak be C-vitamint rákbetegeknek, akik közül többen is felgyógyultak.

A C-vitamin hatékonyan semmisítette meg a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyta. Ezt a legfrissebb kutatások is igazolni látszanak.

Ugyanakkor az orvosok felhívják rá a figyelmet, hogy ma a C-vitamin kúra még nem egyenlő a biztosan hatékony kezeléssel, de kiegészítő kezelésként remekül alkalmazható. Mint kezelés ez is olyan, mint bármilyen más kezelés: nem mindenkinél, nem mindenre, és nem minden stádiumban használ.

Többek között a híres fotós, Szipál Márton is több évtizeden át kapott nagyon magas dózisban intravénásan C-vitamint. Ez meg is látszott rajta, hiszen 90 éves korában is olyan fiatalos lendületű személy volt, amin mindenki el volt képedve, aki vele valaha együtt dolgozott.

De nem ő az egyetlen remek példa arra, hogy a C-vitamin milyen csodákat tud tenni a szervezettel. Többen beszámoltak már arról, hogy sokkal fiatalabbnak, energikusabbnak érzik magukat.

Ha a daganat elpusztító hatása még nem is igazolt napjainkban - talán mert nem mindenki érdeke? Ki tudja - a fiatalító hatására már vannak igazolt tudományos kísérletek, melyek alátámasztják ezt a kedvező hatást.

Vagyis a sejtek fiatalítás, és a szervezet sokkal fittebben tartása már nagyon is a C-vitamin számlájára írható.

Egyes világ életükben vegetáriánus életmódot folytató embereknél is megfigyelhető, hogy általánosságban véve tűnnek fiatalabbnak mindenevő társaiknál, sokan ezt is a kimagasló C-vitamin bevitelnek tulajdonítják.

A jövőben még biztosan hallani fogunk forradalmi C-vitamin kezelésekről, és bár ezeket mindig érdemes lesz fenntartással kezelni, nem szabad elfelejteni, hogy egy napon talán tudományosan is igazolttá válik a C-vitamin rákkal szembeni hatékonysága.

egészség rák rákkutatás rákgyógyszer egészség megelőzés


Megtekintések száma: 24400

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet