​A magas vércukorszint 5 tünete, amit sokan nem ismernek fel idejében

2020. szeptember 10., csütörtök




Sokan tisztában vannak a cukorbetegség tüneteivel. Létezik azonban 5 olyan tünet, amelyről kevesen tudnak, pedig ha időben felismernénk, megelőzhetnénk a cukorbetegség kialakulását.

A 2. típusú cukorbetegség tüneteire utal az alábbi 5 tünet, amelyet nehéz felismerni. A korai kezeléssel megelőzhetnénk a betegséget, ezért most eláruljuk ezt az 5 tünetet!

1. Látás zavar

A legtöbben az idő múlásának és egyéb környezeti ártalmaknak tudják be, ha romlik a látásuk. Sok esetben azonban a cukorbetegség áll a háttérben, amikor a szem körüli folyadékot a betegség eltolja, így a látás romlik, a szem száraz érzést kelt és enyhe fájdalom is kíséri. Dr. Baum, a Vanderbilt Egyetemen észrevette, hogy a cukorbetegek azt tapasztalták, hogy amint normalizálódott a vércukorszintjük, a látásuk javult.

2. Viszketés

Néhány újonnan diagnosztizált cukorbeteg azt észlelte, hogy korábban viszkető érzés keletkezett valamelyik végtagjukon mindenféle előzmény vagy tünet nélkül. Kiütések, csípések és egyéb más dolgok nem voltak láthatóak, a viszkető érzés azonban folyamatosan fenn állt.

3. Bőr elszíneződése

A sötét foltok kialakulása leggyakrabban a nyak hátsó részén, a könyökön vagy a kéz fejeken jelenik meg. Ezek a korai figyelmeztető jelei annak, hogy a vér cukorszintje túl magas lehet.Egy bőrgyógyász, Sanjiv Saini az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban: “Amikor észrevettem, hogy a betegeimen sötét foltok jelentek meg, az első dolgom az volt, hogy ellenőriztem a vércukorszintet. 

A magas inzulinszint miatt a bőrsejtek növekedése megnőtt, ami melanint, pigmenteket képezett a bőrön. Ez okozta a legtöbb esetben a bőr elszíneződését.”

4. Hirtelen hallás csökkenés

Bár az idő múlásával -sajnos- ez természetesnek mondható, de legtöbb esetben ez is a cukorbetegség korai, fel nem ismerhető jelei közé tartozik. Úgy vélik a tudósok és az orvosok, hogy a cukorbetegség sérülést okoz a belső fülben található idegekben, ami halláskárosodáshoz vezet. A National Institute of Health nevű kutatás szerint a betegek 30 %-ának a cukorbetegség okoz halláskárosodást.

5. Horkolás

A teljes megerősítés ezzel a tünettel kapcsolatban egyenlőre még nem 100 %-os, de ez lehet az egyik fő kapcsolat a stressz hormonok és a vércukorszint között. 

A 2-es típusú cukorbetegek fele alvás idő alatt légzészavarral szenved, árulta el Dr. Osama Hamdy. Egy nemrégiben készült kanadai kutatás szerint a betegek 23%-ánál diagnosztizáltak enyhe vagy közepesen súlyos cukorbetegséget, akik korábban horkolással küszködtek.

Még mindig igaz, és számos érv szól amellett, hogy nem szabad elhanyagolni az egészségünket és évente legalább 1-szer ajánlott elmenni egy részletes kivizsgálásra. Ha ezt megtesszük önmagunkért, higgyék el, számos betegségtől és kellemetlenségtől megvédhetjük önmagunkat!


Megtekintések száma: 27905





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet