A magyar aloe vera csodát tesz a szervezeteddel: mutatjuk mennyi mindenre fel tudod használni!

2018. május 8., kedd




Az orvostudomány bezzeg alig beszél a kövirózsáról!

Létezik egy növény, amit kövirózsaként ismerünk, avgy fülvirágként is emlegetik, de nagyon gyakran csak a magyra aloe verának hívják.

Ez a növény egy rendkívül erős gyógynövény, melyről igen kevesen tudnak, pedig óriási hatásai vannak a szervezetre, és rendkívül sokféle betegségre jó.

Magyarországon vadon csak a Villányi hegységben fordul elő, termesztett körülmények között azonban gyakran találkozhatunk vele: sokaknak például az „ősanyák” mutatták meg azt, hogy mire is való.

Szaporítani sarjairól lehet a legkönnyebben – ezek tavasszal könnyedén eresztenek gyökeret. 

Húsos, csillag alakban szétterülő levelei sokféle hatóanyagot tartalmaznak. Érdemes a kertben helyet találni a számára: dolog alig van vele viszont annál több a haszna.

A népi gyógyászat ezerarcú növényként ismeri, és használták többek között szemölcsök eltüntetésére, gyulladáscsökkentésre, de még lázcsillapításra is.

Sebek és égési sérülések kezelésére is kiválónak bizonyult.

Fülvirágként pedig azért ismerik és terjedt el, mert kiváló hatékonysággal alkalmazták középfülgyulladás esetében. Ilyenkor kisajtoltak belőle néhány cseppet, amit a fülbe csepegtettek, és a panaszok először enyhültek, majd teljesen elmúltak.

A kozmetikusok a levét egyebek mellett vizes masszírozókrémbe és bőrnyugtatónak használják.

A levél nedve elmulasztja a tyúkszemet is (utóbbihoz a sós vízzel feláztatott, felpuhított tyúkszemre éjszakára kell rákötni a félbevágott levelet). 

Nem csak külsőleg használták, hanem kinyomott levét hideglelésben és hagymázban szenvedő betegeknek valamint ijedős kisgyerekeknek adták.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés népi gyógyászat természetes remediák


Megtekintések száma: 18453





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet