A magyar nyelv egy kódolt, kozmikus nyelv? Egyes kutatások szerint még a tibeti szanszkrit nyelvnél is idősebb!

2017. október 19., csütörtök




Magyar rovásírást találtak már Amerikában, de a boszniai piramisok belsejében, sőt, Egyiptomban is. Mi állhat a magyarság és a magyar nyelv mögött?

Nem kizárt, hogy a magyar nyelv egyfajta kozmikus nyelv, melyet az emberiség kapott örökül a világ teremtésekor.

A magyar nyelv lehet ugyanis a legrégebbi értelmes és fejlett nyelv a világon, és minden más nyelv valamilyen szinten visszavezethető rá - állítják a kutatók.

Kevesen tudják, de a legrégebbi ősi magyar emlék az egy kőbe vésett magyar rovásírásos tábla, melyre Újfundland öblében találtak rá.

Ezt a 992-ben állított, ma 1005 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettet magyar rovásírással, kőbe vésve örökítette meg. Samuel Laing (1844 London) állapította meg elsőként, hogy Tyrkir magyar volt.

Az izlandi nyelvben a “Tyrkir” a “Turk” megfelelője, amelyet arab, görög és török források egyöntetűen turkok-ként a magyarok jelölésére használtak.

Ezt az 1700-as években megtalált követ (181 kilós) ma a Yarmout Country Museum-ban őrzik. A szöveget nem skandináv rúnákkal írták, hanem magyar rovásírással. Ezt a szöveget 1984-ben Budapesten fejtette meg Szilva Lajosné és így szól: “Ericson járt e hejen is sok társával”.

Több korábbi számítógéppel elvégzett szimulációs elemzés is azt mutatja, hogy a magyar nyelv lehet a legöregebb. Az ősi etimonok alapján is így van. Sőt, a magyar nyelv ezen szempontok alapján öregebb a türkmén és a tibeti szanszkrit nyelvnél, a latinnál vagy az indiai mundkaholnál is.

És ez még nem minden: a British Museum könyvtárában a legértékesebb közép-európai ősnyomtatvány szövege így kezdődik: “Az Ephesom helyeknek yrth Zent Pál levelének elsew capitoliuma”? Keletkezésének időpontja 1533, és magyarul íródott.

Ez azt jelenti, hogy a magyar nyelv őrzött meg a legtöbb elemet az ősműveltségekből, és azok dolgaiból. Ma is sokan vélekednek úgy, hogy ez így van. Bizonyos nyelvészek szerint a legősibb eurázsiai nyelv biztosan a magyar.

Elképesztő tény, de igaz, hogy magyar családnevek, földrajzi nevek ezerszám fordulnak elő a világ különböző helyein.

A magánhangzók ismerete is hihetetlen. A magyar nyelvben használnak és ismernek 7-et míg más nyelvekben ennél jóval kevesebbet.

Hogy hihetetlenül gazdag, képalkotó képessége van szavainknak, hogy “tárgyas ragozásával, harminchat mozzanatos, negyvenhat gyakorító, sok-sok kezdő, műveltető, ható igékkel, főleg pedig igekötőink előre és hátravetésivel, amivel a cselekvés és az idő boszorkányos árnyalatait és mozzanatait jelölhetjük.

Ilyen bravúrra a világ egyetlen más nyelve nem képes!” Példa a “néz” ige módozataira: néz, nézeget, nézelődik, nézőben, nézve, nézvést, nézetlen, nézhetetlen, néztében, nézetében, stb.

A magyar nyelv tehát ősi nyelv. Egy olyan nyelv, aminek akár kozmikus eredete is lehet. Ezt mutatja az is, hogy Egyiptomban is találtak ősi magyarokra utaló dolgokra, írásokra.

Vannak kutatók, akik megdöbbentő dolgot állítanak Tutanhamon koporsójával kapcsolatban. A talapzaton ugyanis szerintük az ott található írások nem mások, mint magyar eredetű ősi írások.

Maga a Tutanhamon név is azt jelenti a kutatásaik szerint, hogy Tudónk a Mén. A szöveget balról kell olvasni, fentről lefelé. Az olvasás menete meg van jelölve a lenti képen is.

Hogy hová vezethető vissza ez az egész? Senki sem tudja rá a választ, de ha a nyelvünk valóban kozmikus eredetű, az sokmindent megmagyaráz az ősmagyarság kiválasztottság tudatával kapcsolatban…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek bizarr magyarsag történelem magyarok ősmagyarság


Megtekintések száma: 119176





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet