A magyarok egyik legősibb étele régen egy csodaszerként ható házi gyógymód volt!

2019. január 8., kedd




Sokan megrökönyödnek, amikro a szalonnát és az egészséget próbálja valaki összehozni egymással.

Pedig a dolog mögé névre több igazság van benne, mint azt elsőre gondolnánk. Arról van szó, hogy a szalonna lehet egészséges is, sőt, olyan receptet mutatunk neked, amit biztosan ki fogsz próbálni.

Arról van szó, hogy a legújabb kutatások szerint a rendszeresen, de mértékkel fogyasztott szalonna, erősíti az immunrendszert, és csökkenti az ízületi fájdalmakat is.

Fontos tény, hogy a szalonna nem az a szalonna, amit ma árulnak a boltokban. A szalonna, lehet, hogy a mai szemlélet szerint egészségtelen, de egy biztos,régen nem tartalmazott semmiféle tartósítószert, színezéket, és adalékanyagot.

Egyértelműen javítja a szervezet ellenálló képességét, az immunrendzsered pedig felturbózza, mivel rengeteg Omega-6 zsírsavat tartalmaz, és bizonsyos mértékben arachidonsavakat is.

Ezekre jó még a szalonan:

Képes serkenteni a vérkeringést, és megerősíti az izomtónust kis mennyiség esetén.

Mindemellett jó hatással van arra, ha valakinek ízületi gyulladása van. Csökkenti ugyanis a fájdalmat és a duzzanatot.

Tüdőgyulladás, köhögés esetén is hatásos, ilyenkor a mellkasunkra kell tennünk egy nagyobb szeletet, de az is jó megoldás lehet, ha lekenjük zsírral.

Fájó fogra is kiváló, ha sótlan szalonnát teszünk rá. Bizonyítottan kicsit enyhíthet a fájdalmainkon, mindemellett sarokkinövésekre is alkalmazzák sokan. A szalonna zsírja kiváló még az ekcéma kezelésére is.

Sokan számoltak be ugyanis róla, hogy az extrémebb mértékű ekcémát és bőrszárazságot is meg tudja akadályozni, vagy a visszájára fordítani, mindemellett nagyon nagymértékben erősítheti az immunrendszert is.

Recept sarkantyú és bőrkinövések kezelésére:

100 gramm sótlan szalonnát vágjunk apró darabokra, keverjük el egy nyers tojással, és 100 ml ecet koncentrátummal. Ezután zárjuk egy fénytől védett helyre a keveréket, és addig hagyjuk állni, míg a szalonna feloldódik.

Használat előtt áztassuk a lábunk egy kis ideig forró vízben, majd kenjük be a problémás részt a keletkezett zsíros krémmel. 5-7 napon keresztül minden éjszakára kenjük be a lábunk.

egészség egészség megelőzés alternatív gyógyászat természetes remediák


Megtekintések száma: 96387





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet