A magyarság titkos népi gyógyításai, ezt vedd be ne a mérget! - DOKUMENTUMFILM

2018. június 5., kedd
Ma a modern orvoslás csak nagyon keveset beszél arról, hogy az őseink hogyan is gyógyítottak betegségeket.

Az ősi orvoslásnak nagyon nagy hatékonysága volt. bizonyos betegségeket ugyan tény, hogy nem tudtak meggyógyítani, de jelentős enyhülést, és felgyógyulást lehetett tapasztalni a régi öregek előző generációiban.

Ezeket számtalan feljegyzés és elbeszélés örökítette meg az utókor számára.

A ráolvasás azon az ősi tudáson alapszik, hogy minden kimondott szónak teremtő ereje van.

„.. S kezdetben vala az ige."

Már gondolatainkkal is teremtünk, segítjük egy esemény, érzés létrejöttét, megvalósulását, de a kimondott szó még erősebb.

Megigéz, igéz szavainknak az ige az alapja, szótöve, tehát nyelvünk tökéletesen kifejezi ezt a felfogást. Igével, igézéssel tehát el lehet távolítani a nem megfelelő, ártó erőket, így a betegséget is.

A Kárpát-medencébe keletről visszatérő magyarság igen magas gyógyító kultúrával rendelkezett. Ennek egyik legkiemelkedőbb bizonyítéka a koponyalékelés ismerete és használata.

Szinte minden betegségre, bajra volt gyógyír őseinknél.

Teljesen természetes volt az a szemlélet, hogy a betegséget mindenek előtt a lélek megbetegedése, 1-koponyalekeleslegyengülése okozza s ez válik testi tünette.

Érdmes végignézni a lenti magyra nyelvű átfogó dokumentumfilmet, mely sorra veszi, hogyan is épült fel, hogya terjedt el, és menynire volt hatékony az ősi magyar orvoslás, a népi gyógyászat.

Mert nem véletlen terjedt el a mondás, hogy "Fűben-fában az orvosság!"

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 142908

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet