A marsi élet nyomaira bukkantak a tudósok: egy rejtett múlt írhatja át az egész kozmosz és az emberiség történelmét!

2019. január 4., péntek




Ekkora horderejű felfedezést még nem tettek...

Két kutatás is azt állítja, hogy egy óriási aszteroida ütközött a fiatal Marsnak, mely feltehetőleg kiirtotta az addig kialakult életet, és a kilökődő anyagból formálódott a Phobosz és a Deimosz. Lehetséges, hogy a kataklizma körülbelül abban az időben következett be, mint a Földi dinoszauruszokat kipusztító 65 millió évvel ezelőtti becsapódás? Párhuzamos világ alakulhatott ki a Marson, mely elpusztult a becsapódáskor, vagy a rajta élők idő előtt elmenekültek a Földre?

Kozmikus becsapódás söpörhette le az életet a Mars felszínéről? Talán megvan az ok, ami miatt lakhatatlanná vált, és elvesztette a légkörének jelentős részét is.

Félelem és rettegés az úr a Mars körüli térben, pontosabban ezt jelenti a bolygó két holdjának neve, Phobosz és Deimosz.

A tudomány eddig úgy tartotta számon, hogy a krumpli alakú égitestek befogott aszteroidák, de most az egyik ezzel versengő elmélet hívei közölték: megcáfolták a tételt.

A CNRS francia nemzeti kutatóintézet és az Aix-Marseille Egyetem csillagászai bebizonyították, hogy a két hold nem lehet befogott aszteroida.

A Phobosz és a Deimosz felületi jellegzetességei arra utalnak, hogy egy kozmikus ütközés nyomán jöttek létre.

Egy másik dokumentum, melyet francia, belga és japán kutatók jegyeznek számítógépes szimulációval igazolta, hogy az ütközés után kilökődő anyagból megszülethetett a két égitest.

A legújabb kutatások szerint

a Marsba egy a saját méretének harmadát elérő bolygócsíra csapódott. A kialakult élet pedig ekkor semmisült meg, a becsapódás okozta kataklizmában.

A kutatásokban résztvevő csillagászok szerint elég bizonyítékot tudnak felmutatni arra, hogy az esemény megtörténhetett. Ez megmagyarázhatná, hogy hová tűnt a Marsról az a civilizáció, melyek nyomait megtalálták a későbbi missziók során a felszínen.

A Marson ugyanis élt egy elveszett civilizáció, mely elég fejlett volt ahhoz, hogy piramisokat építsen, monumentális szobrokat emeljen a vörös bolygón.

Egyes elméletek szerint az emberiség egy csillagközi hajótörött faj, és nem is a Földön alakultunk ki eredetileg, hanem a Marson.

Az sem elképzelhetetlen, hogy dinoszauruszokra emlékeztető őslények uralták a Marsot, amikor ez a becsapódás bekövetkezett. Az időpontját illetően még nagy vita van a dolog körül. Valaki azt mondja, hogy a Mars formálódó szakaszában történt, de az eredmények egyes részletei mást mutatnak, egy későbbi időpontot.

Mi van, ha ez a becsapódás is akkor tájt ment végbe, mint a Földön élő dinoszauruszokat kipusztító becsapódás 65 millió évvel ezelőtt?

Talán egy aszteroida raj áramlott be a naprendszer belső részébe, és több bolygónak nekicsapódtak a nagyobb aszteroidák, melyeket a Kupier-övből lökött ki valami sokkal nagyobb égitest, melyről az új elméletek azt sejtik, hogy a rejtélyes kilencedik bolygó lehet.

Azonban a bekövetkező aszteroida becsapódás lakhatatlanná tette a bolygónkat, így tovább kellett állnunk. Mivel rengeteg információnk és tudásunk semmisült meg ezért

visszasüllyedtünk a technológiai kőkorszakba, és újra kellett kezdenünk a fejlődést a Földön.

A most bemutatott elmélet szinte biztosra veszi az aszteroida becsapódást. Hogy ez mikor következett be, arról megoszlanak a vélemények.

Vannak ugyanis olyanok, akik szerint a Mars korai szakaszában történ el meg, amikor még csak mikrobiológiai szintű élet volt rajta, vagy ha el is jutott egy civilizáció a fejlődés útján, csak addig juthatott mint az ókori Egyiptom.

Ezért lehet az, hogy nem találtunk még modern tárgyakat, autókat, felhőkarcolókat a Mars felszínén.

További kutatások szükségesek ahhoz, hogy a becsapódó aszteroida pontos helyét is meghatározhassák, mellyel talán közelebb

OSZD MEG másokkal is!

tudomány mars marskutatás


Megtekintések száma: 22496





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet