A márványmenyasszony szívszorító legendája

2017. március 13., hétfő




A Thököly út 61-es szám alatt álló ház egyik ablakában egy márványból öntött női szobor figyeli az arra haladókat.

A Thököly út 61-es szám alatt áll egy ház, melynek ajtó nélküli erkélyéről több, mint száz esztendeje kémleli egy női szobor az arra elhaladókat. De vajon hogy került oda és mi célból?

A legenda szerint, az első világháború idején a lakásban egy fiatal szerelmespár élt. Míg férfi a háború alatt a fronton harcolt, kedvese hűségesen várta. Ám egy napon a férfi halálhírét hozták, amit a nő nem fogadott el. Úgy érezte, hogy szerelme él, és egy napon hazatér hozzá.

Ettől a pillanattól kezdve kezdve minden napját az erkélyen állva töltötte, és várta, hogy kedvese hazatérjen.

A spanyolnátha-járvány idején azonban a kisasszony megbetegedett. Utolsó leheletéig várta haza szerelmét, végül az erkélykorlátra dőlve, az utcát szemlélve érte a halál.

De reménye beigazolódott: halála után egy nappal férje hazatért a frontról.

A megözvegyült tiszt vigasztalhatatlan volt. Mély fájdalmában szobrot állíttatott hűséges kedvesének, az erkély ajtaját pedig befalaztatta, hogy többé senki ne léphessen ki rajta.

Több verzió is keringett a múlt században arról, ki és mi célból építette a nőalakot, és számos igaznak hitt válasz létezik. De kétségtelen, hogy mind közül ez a legmeghatóbb, így mi ennek szeretnénk hinni!

Ez ugyanis egy gyönyörű történet a szeretet erejéről, és arról, lelki társunk érzi, hogy ha minden remény ellenére valahol ott vagyunk a világban és vár ránk!

Oszd meg, ha téged is meghatott!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség történelem megható


Megtekintések száma: 17138





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet