A másfél éves magyar kisfiúnak hatalmas segítségre van szüksége! OSZD MEG mindenkivel!

2018. március 21., szerda




Túl van az idegen donoros csontvelő átültetésen, de még nincs vége a megpróbáltatásoknak. Most a segítségét kéri minden jószívű embernek!

Ez a magyar kisfiú hihetetlen megpróbáltatásokon esett át ritka és kegytelen betegsége miatt. Olyan dolgokat állt ki és viselt el, ami egy felnőttet is megríkatna.

Bele sem gondolunk, hogy egy felhőtlen és boldog gyerekkor helyett milyen rossz és nyomasztó lehet, ha valaki kórházakban tölti az idejét, és fájdalmas beavatkozásokon esik át.

A Tégy jót! nevű weboldal csapata adta hírül, hogy a másfél éves Kristófnak most segítségre van szüksége!

Álljon itt az anyuka levele: ITT megtekinthető a Tégy jót oldala és adomány gyűjtő helye is!

Kristóf 2016 szeptemberében született. Egy hónapos korában a genetikai vizsgálat kimutatta, hogy örökölte az XLP nevezetű, immunhiányos betegséget. 

Az XLP betegség egy nagyon ritka, recesszíven öröklődő immunhiányos kórkép, melyre az Epstein-Barr vírus iránti fokozott fogékonyság jellemző, ami többféle, életet veszélyeztető betegség kialakuláshoz vezet.

Az orvosok azonnal közölték, hogy Kristófnak csontvelő transzplantációra van szüksége.

Egy éves koráig többször kellett Budapestre utaznunk vérvételekre, vizsgálatokra. Az első születésnapja után elkezdték a transzplantáció előtti vizsgálatokat, előkészítést és kondicionáló kezelést 2017. október 10-én.

2017. október 25-én megtörtént az idegen donoros csontvelőátültetése, az új sejtek nagyon szépen meg is tapadtak. Hosszú, nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, mely megviselte a családot lelkileg, és anyagilag is.

2018. 01.24-én mehettünk volna haza a kórházból, de a körülményeink miatt a Deméter házba kellett beköltöznünk. Jelenleg ismét kórházban vagyunk.

A közelmúltban vásároltunk családi házat, mely két szoba-nappali, előteres és fürdőszobás, vegyes tüzelésű fűtéssel. A teljes ház felújításra szorul. Elsőként Kristóf szobáját tettük rendbe, ez viszont kevés ahhoz, hogy haza tudjuk vinni, mert nem lakhatunk vele egy szobában. 

Neki szüksége van a „steril szobára”, ahol szájkendő és kesztyű nélkül lehet, mi viszont csak beöltözve mehetünk be hozzá legalább hat hónapig. A másik gondunk, hogy rendelkezünk ugyan személygépkocsival, de sajnos az autónk állapota nem jó, többször elromlott, megállt útközben, így, ha Kristóffal bármi gond lenne otthon, nem tudjuk azonnal visszavinni Budapestre. 

Mentőszállítást igénybe vehetnénk ilyen esetben is, viszont ő kizárólag egyénileg utaztatható és a betegszállítót ilyen típusú beteg esetében fertőtleníteni kell, tehát azonnali szállítása sürgős gond esetében nem megoldható. 

Férjem dolgozik és rendszeresen látogat bennünket, illetve, ha az anyagiak engedik, újítgatja a házunkat.

Kérünk mindenkit, akinek lehetősége van, hogy segítsen, hogy mielőbb hazaköltözhessünk és családként élhessünk, biztonságos otthoni környezetben. Minden támogatást nagyon köszönünk.

AKI SZERETNE SEGÍTENI KRISTÓFON ÉS A CSALÁDJÁN:

BANKI ADATOK

Bank neve:
OTP Bank Nyrt.
Számlatulajdonos neve:
Kiglicsné Hámori Anna (édesanya)
Számlaszám:
11773463-00948344
IBAN:
HU47 1177 3463 0094 8344 0000 0000
SWIFT/BIC:
OTPVHUHB

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen magyarország egészség magyar betegségek segítség


Megtekintések száma: 39691





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet