A Mátrix egyik jelenete ismétlődik meg ezen a videón a valóságban?

2017. június 29., csütörtök
Szerinted minden okkal történik? Vagy az egész élet, és minden benne végbemenő történés a véletlen műve?

Bizonyára mindenki emlékszik rá - ha látta a filmet – hogy a Mátrix egyik jelenetében Neo észrevesz egy fekete macskát átsétálni a folyosón. Aztán még egyszer egy másikat… Vagy ugyanazt?

A déjá vu jelenséget a film egyfajta hibaként értelmezte, mely a szimulált világ egyfajta hibája.

Sokak szerint a lóságban is éppen ez lehet a helyzet: már amennyiben a valóságunk is egy feltételezett szimuláció.

Napjainkban egyre többen hisznek abban az elméletben, miszerint a világunk nem valódi, és az egész Föld, a teljes univerzum valójában nem más, mint egy holografikus program, egy belső világ, melyet valaki, vagy valakik megalkottak.

A témát természetesen felkapta a XX. századi popkultúra is, 1999-ben, a Mátrix mozipremierjével pedig már tényleg csak ahhoz nem jutott el, aki teljesen elzárkózott az ilyesmi elől.

A felvetés nagyon is jogos, mivel napjainkban már minden tekintetben képesek vagyunk átverni a saját érzékszerveinket, és már mi magunk is létre tudunk hozni virtuális világokat.Ha a tudomány és a virtuális valóság egyre inkább képes arra, hogy átverje az emberi agyat, akkor honnan lehetünk biztosak abban, hogy az agyunk épp nincs átverve?

Az alábbi videót egy a kertbe kihelyezett kamerával vette fel egy férfi. Két macska tűnik fel benne, egymást követve… vagy ugyanaz a macska kétszer? Ki tudja…

OSZD MEG másokkal is! 

összeesküvés megmagyarázhatatan szimulált világ déjá vu


Megtekintések száma: 137331

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet