A mediterrán diéta lehet a megoldás egy betegségek nélküli világ felé? Forradalmi felfedezést tettek a kutatók!

2017. december 7., csütörtök




Az eredményeken mindenki meglepődött.

A mediterrán diétáról egyre többet cikkeznek a különféle tudományos lapok, mivel egyre nagyobb körben azt gondolják róla a szakemberek és a kutatók, hogy nem csak egészséges, de képes megvédeni az agyunkat.

Egy friss kísérletsorozat szerint pedig egy betegségektől mentes világ kulcsa is lehet...

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint az egyik mediterrán diéta képes a mentális egészség feljavítására, akár idősebb korban is. Megvan a csoda diéta?

Azt valószínűleg te is tudod, hogy különféle ilyen és olyan diétákkal már tele van a padlás.

Ezt a diétát, vagyis inkább teljes életmódváltást azonban a tudomány igazolta, számtalan megfigyeléssel és kísérletekkel.

Ez a diétafajta ugyanis olyan tápanyagokkal látja ez a szervezetünket, mely egy olyan folyamatot indíthat el bennünk, ami miatt nem csak, hogy frissen tarthatjuk magunkat, de lényegében "okosít" is minket.

Nemrégiben az Edinburghi Egyetem egyik szakértője, Michelle Luciano világított rá, hogy a kutatási eredmények, melyeket elvégzett, bizonyítják, hogy a mediterrán diéta tényleg képes szellemi frissességet kölcsönözni nekünk.

Fejleszti az agyi memóriánkat, segít új idegsejtek megszületésében.

Emellett a szervezeten belül számos olyan kedvező hatása van az immunrendszerre is, mely a betegségekkel segíthet felvenni a harcot.

megvizsgálták, és kiderült, hogy a rendszeresen, egy egész életen át mediterrán diétát, vagyis életmódot folytató emberek között 70%-kal kevesebb volt a rákos megbetegedés, és az egyéb betegségek, így a Parkinson vagy az Alzheimer-kór.

Az agy minősége és terhelhetősége nagyban összefügg azzal, hogy milyen minőségben eszünk, és mennyire változatosan étkezünk. A mediterrán konyha pedig igen változatos. Ebben rejtőzhet a kulcs.

Egyes feltételezések szerint, ha a Föld lakossága teljes mértékben áttérne a mediterrán étrendre, akkor drasztikus mértékben felére csökkenne a különféle megbetegedések száma, és akár egy betegségmentes világ - enyhe túlzással - köszönthetne az emberiségre.

Az ugyanis egyértelművé vált mára a táplálkozási szakembereknek, hogy a rengeteg műkaja és egészségtelen élelmiszer nagyban hozzájárul számos betegség kialakulásához.

OSZD MEG másokkal is!

egészség orvostudomány életmód egészség megelőzés élelmiszeripar


Megtekintések száma: 128772





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet