A mi univerzumunk előtt létezhetett egy másik univerzum - állítja egy új felfedezés

2022. július 8., péntek
A szakértők szerint nem ez az első világ, amelyben élünk.

Friss kutatásokra alapozva azt állítják a csillagászok, hogy az a világ, melyben élünk, nem az első, és talán nem is az egyetlen.

Az új tanulmány megalkotói szerint a világunk talán már a sokadik világ, mely létrejött. Ugyanakkor az is lehet, hogy az előző világegyetem még csak nem is hasonlított a jelenlegire.

Talán teljesen más halmazállapotú volt, más számú dimenzió uralkodott benne, másfajta erők formálták. A mi nézetünkből egyetlen végtelen szingularitású pontnak tűnt, de talán egy egészen különleges árnyékvilág bújhatott meg benne, melynek lényei ezt nem is érzékelték.

Sokan, sokféleképpen adtak már magyarázatot arra a nagy rejtélyre, hogy mi is volt az ősrobbanás előtt.

A választ azonban biztosra senki sem tudja. Egy azonban bizonyos: előtte is volt valami. Olyan nem lehet, hogy sem tér, sem idő, sem semmi nem volt. Akkor is kellett lennie valaminek.

Ez ma számunkra teljesen fölfoghatatlan, de valószínű, hogy az univerzumunk újra és újra saját magába omlik, mintegy egyetlen végtelen tömegű pontba, majd abból "indul újra" a rendszer, egy ősrobbanás keretében.

Nemrégiben elvégzett matematikai kalkulációk eredményei azt mutatják, hogy az ősrobbanás előtt is volt valami.

Méghozzá az univerzum ugyanúgy "jelen volt", csak egy teljesen más formában.

Persze a kérdés mindezek ellenére továbbra is ott lebeg felettünk: a kezdetek kezdetén, mikor ez a folyamat beindult, azaz megtörtént az első ősrobbanás, akkor mi, vagy ki indította be az egészet?

Ez a kérdés egyértelműen a világ, vagy az univerzum teremtőjéhez juttathat el minket, akiről, vagy amiről szinte semmit sem tudunk.

A teremtőről jelenleg a tudomány nem tudja, hogy ez egy személy lehet vajon, vagy egy magsan fejlett, sokkal felsőbb szinteken élő, és jelenlévő entitás, esetleg egy kozmikus erő.

A legtöbb kutató és csillagász amellett teszi le a voksát, hogy egy intelligens, kozmikus, megfoghatatlan energia áramlik a világegyetemben, és az azon kívüli "térben", mely képes formálni mindent, ami létezik.

A legtöbb vallási ezt a kozmikus teremtőt hívja Istennek, mert kell egyfajta megszemélyesítés, hogy az emberek jobban azonosulni tudjanak vele, jobban be tudják fogadni.

Jézus Krisztus, Krisna, Buddha mind ugyanazon kozmikus erő más-más interpretációi voltak a világban.

Hogy valaha közelebb tudunk-e jutni, vagy akár meg is fejteni a világ teremtésének rejtélyét, azt sokan kétségbe vonják. A legjobb, amit tehetünk mégis az, hogy szüntelenül törekszünk erre.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világegyetem


Megtekintések száma: 106855

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet