​A momentumos Cseh Katalin is fegyvereket szállítana Ukrajnába

2022. március 29., kedd
A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin is egyértelműen amellett kampányol, hogy Magyarország küldjön fegyvereket Ukrajnának. 

Szerinte hazánknak támogatni kell az ukránokat mindenben, amit tenni akarnak. Ez a kijelentés is illeszkedik a baloldal háborúpárti retorikájába, amivel veszélybe sodornák Magyarországot.

Az ukrajnai háborús konfliktus kezdetétől követelik a baloldali politikusok, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és akár katonákat is a frontvonalba. 

A háborús hangulatkeltésben élen járt a Momentum európai parlamenti képviselője Cseh Katalin. Március elsején az alábbiakat mondta a közösségi oldalán megjelent videóban. „Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet,

hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják

és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból hát alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs. Szóval, hogy

az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút.

A Momentum EP-képviselője ezzel egyértelművé tette, hogy szerinte Magyarországnak is fegyvereket kellene szállítani Ukrajnába.


Megtekintések száma: 43557

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet