A Mount Hua, avagy a világ egyik legveszélyesebb turistaútja a felhők felett

2016. december 28., szerda
Létezik egy hely, amely a turisták körében igen népszerű annak ellenére, hogy életveszélyes út vezet fel oda. Azonban aki eléri az út végét, azt mindenért kárpótolja a látvány.

Azt mondják, hogy egy utazás során sohasem a végcél a fontos, hanem a megtett út. Az, hogy milyen élményeket szereztél az út alatt, és hogy tudtál-e igazán élni, vagy csak léteztél.

Valami ilyesmi üzenete lehet a világ talán egyik legveszélyesebb hegyi útjának, mely a Mount Hua tetejére visz.

Az ősidők óta, a kínaiak által a világ legveszélyesebb hegyének titulált Hua Shan kétezer méter feletti csúcsára feljutni igazi kihívás lehet a legtöbb ember számára.

Hua Shan öt hegyből állóhegyláncolatában található a Mount Hua is, és annak titokzatos, kacskaringós, felhők fölé ívelő hegyi útja, melyről mindenki beszél. Oda feljutni, ugyanis tényleg embert próbáló.

A hegy egész pontosan 2100 méter magas, és egy nagyon veszélyes , meredek út vezet fel a hegytetőre. Évről-évre egyre több turista próbálkozik meg azzal, hogy leküzdi félelmét, és tériszonyával dacolva feljut a felhők közé.

A hegy tetején egy taoista templom idillikus képe fogadja a megfáradt saját félelmeikkel sikeresen szembenéző utazókat.

A hegyen több olyan út is van, ami a hegytetőre vezet, de ezek mindegyike igen meredek és veszélyes.

Az 1990-es években építettek egyfajta felvonórendszert is a hegyre de a turisták egyáltalán nem, vagy csak alig használták. Még ma is rengetegen inkább a két lábukkal néz szembe a hatalmas kihívással.

Létezik egy híd is, a Changkong Zhandao, mely az egyik legszebb kilátást biztosítja a magasból, ugyanakkor alig 30 centiméter széles, és nagyon veszélyes.

Az út maga csak felnőtteknek való, sokszor még nekik sem ajánlott. A turista útvonal, a kacskaringós hegyi út ugyanis évente legalább 100 kalandor életét követeli, akik a mélybe zuhannak, vagy megcsúszva lebucskáznak a halálos sziklák közé.

hihetetlen hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 32376

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet