A Nagy D-vitamin átverés: sokkoló dolgok derültek ki egy tanulmányból!

2017. december 31., vasárnap




Mindvégig félrevezettek mindenkit? Természetesen a profit érdekében...

Régóta tudható, hogy a gyógyszerlobbi igen aljas dolgokra képes csak azért, hogy mérhetetlen profitot halmozzon fel magának.

Olyan dolgokat is végrehajt ennek érdekében, amik az emberek és betegek egészségkárosodásával, vagy halálával járhatnak, gondoljunk csak a rákipar jövedelmező üzletére.

Most a D-vitaminról, és annak hasznosságáról látott napvilágot egy új, sokkoló kutatás eredménye.

Az eredmények egyértelműen azt sugallják, hogy a D-vitamin bizonyos értelemben tényleg nem több, mint egy óriási biznisz. Az egészségügynek és a gyógyszeriparnak - merthogy rengeteg vitamin készítményt gyógyszergyárak állítanak elő - megfelelő hasznot hoznak, de valójában az derült ki, hogy NINCS számottevő hatása.

Sőt...

50.000 emberen végezték el a kutatást, mely kimutatta, hogy nincs összefüggés a kalciumtabletta és a D-vitamin szedése, illetve a csont erőssége között.

Kínai kutatók 2006-ig visszamenőleg 33 kísérlet eredményét elemezték. A kutatásban 50 évnél idősebb alanyok vettek részt. Egy részük csak kalciumot szedett, más részük D-vitaminnal kombinált kalciumot, a kontrollcsoport pedig placebót kapott.

Az eredmények alapján nem volt kimutatható, hogy kevesebb csípőcsonttörést szenvedtek volna el akár a csak kalciumot, akár a kalcium és D-vitamin kombinációját szedő alanyok a kontrollcsoporthoz képest.

Egyértelmű tehát, hogy nem sok értelme van folyamatosan, kilószámra szedni ezeket.

A modern orvostudomány egy időben - és sokszor az orvosok most is - nagyon nyomta és javasolta, hogy naponta akár, de szedni érdemes ezeket a vitaminokat.

Valójában már jónéhány éve tudják, hogy hasztalan, és csak a pénztárcánkat koptatják vele, de erről elfelejtettek szólni...

Egyesek szerint ez az orvosok és a kalcium termékeket gyártó vállalatok szándékos műve, egyfajta titkos együttműködés. Mások szerint az orvosok egy része is csak áldozat ebben a történetben.

Csak 2015-ben legalább egymilliárd forint értékben írtak fel kalciumot az orvosok. Ezek mind teljesen feleslegesen voltak felírva a statisztikák szerint.

Az orvosok nagy része félrekezeli a betegeket. Ki szándékosan, ki saját tájékozatlansága miatt...

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 38450





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet