A Napfoltok talán óriási átjárók lehetnek egy másik világegyetembe? Döbbenetes elmélettel álltak elő

2023. szeptember 21., csütörtök
Merőben új elmélet magyarázhatja a Nap „hideg foltjait”.

A Nappal kapcsolatban bár egyre bővülnek az egyetemes ismeretei az emberiségnek, még mindig számtalan tekintetben tele van rejtéllyel számunkra. Legbelső folyamatainak csak a felszínét kapargatjuk, és a napszelek, napkitörések hatásait is csak nemrég kezdtük el messzemenően kutatni.

Azonban a kvantumfizika talán közelebb hozhatja hozzánk a Napot, és talán más univerzumokat is.

Létezik ugyanis egy új elmélet, mely azt feltételezi, hogy a Napon található, időnként megjelenő hideg foltok nem mások, mint egyfajta átjárók.

Igen, jól olvastad. Portálok. Olyan portálok, melyekbe belezuhanva egy hosszú, végtelennek ható féregjáratban találnánk magunkat, míg végül a téridő egy másik, eddigiektől eltérő pontján lyukadnánk ki.

Merő képtelenség – gondolhatnánk.

A tudósok azonban alá is támasztják felvetésüket. Szerintük ugyanis semmivel sem magyarázható, hogy ezek a hideg foltok a Napon miért jóval alacsonyabb hőmérsékletűek, mint a többi régió.

Néhol ugyanis olyan nagy az eltérés, hogy azt a fizika nem tudja megmagyarázni.

„Vagy hiányosak az ismereteink, vagy van valami kvantumfizikai szinten ezen hidegfoltok mögött” – állítják.

A legkézenfekvőbb elmélet pedig az, hogy a Nap felszínén bizonyos folyamatok által spontán létrejönnek ezek a hideg foltok, amik olyan torzulásokat okoznak a téridő szerkezetében, hogy egyfajta vibráló átjáróként funkcionálhatnak.

Bárki, aki a közelébe repülne, soha többé nem jutna onnan ki. Már ha, el bírnánk érni, hiszen a Naphoz közeledve drasztikusan nő a hőmérséklet, és az elektromos rendszerekre is káros sugárzás.

A féregjáratok jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten lehetnek jelent, mint bármi más, ezért megmagyarázhatnák elméletben a hatalmas foltokat, „lyukakat” a csillagunk felszínen.

Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy ez az egész egyelőre csak egy lehetséges elmélet.

A tényleges bizonyítás még több év komoly kutatómunkának feladata lesz. Az azonban tudható, hogyha bebizonyosodik, hogy a tudósoknak igaza van, akkor hatalmas felfedezés lenne, és az emberiség számára lehetővé válna a kozmikus űrutazás, hiszen a Nap foltjaiba belerepülve idegen világokba juthatunk majd el.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány párhuzamos világok multiverzumok


Megtekintések száma: 165281

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet