A NASA észlelt valamit az Uránuszon

2023. április 23., vasárnap




Nem tudják, mi lehet, és rengeteg a kérdés, és a találgatás.

Pontosabban találgatások vannak, meg különféle tudományos elméletek, de egyelőre nem tudni biztosan, mi is történt, és mit is sikerült valójában megfigyelni a NASA szakembereinek.

Arról van ugyanis szó, hogy a NASA már egy jó ideje tanulmányozza a bolygót a Hubble űrteleszkóp segítségével, és olyan anomáliát láttak a bolygó sarkvidékéhez közel, ami leginkább egy sarki fényre emlékeztet.

Az Uránuszról kevesen tudják, de eltűntek a mágneses pólusai még 1986-ban, legalábbis az akkori megfigyelések szerint.

Ez most úgy tűnik, ismét megváltozott. 

A felvételen látott anomáliák feltehetően nagyon nagy intenzitású sarki fények. Ugyanakkor az idegenek híve szerint másról van szó, és ezek a fények valójában a légkör átszűrődései, és azt bizonyítják, hogy az Uránuszon fejlett civilizáció élhet.

Azért inkább az első elmélet a valószínűbb, persze sohasem lehet tudni.

Ez a jelenség akkor keletkezik, amikor a napszelek kapcsolatba kerülnek, és reagálnak a bolygó ionoszférájával, a magnetoszférában.

Így végre újra megtalálták az Uránusz mágneses pólusait 1986 óta először. Az Uránusz bolygó egy hatalmas, Földnél sokszorta nagyobb, homogén kék bolygó.

Emiatt nagyon nehéz rajta egyértelmű referenciapontot találni, ezért is "vesztek el" a pólusok a szakemberek szeme elől korábban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 128109





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet