A NASA közzétette az eddigi legrészletesebb és legmegdöbbentőbb felvételt a Plútó felszínéről!

2017. július 16., vasárnap
Így még sosem láttad a Naprendszer egyik legkisebb égitestét!

A NASA egy olyan remek videót dobott össze, ami nem csak látványos, de részleteibe menően bemutatja a Plútót, a Naprendszer egyik legutolsó, legkülső törpebolygóját.

Mindezt a New Horizon nevű missziójának kétéves évfordulója alkalmából állították össze, a szonda által nyert és kielemzett felszínről készült fotók, és egyéb mérések alapján.

Amit tehát a videóban látni fogsz, az nagyon is közel áll a valósághoz, vagyis a Plútó felszíne felett lebegve éppen ez a hihetetlen látvány fogadná az űrhajósokat, ha egyszer eljutnának oda.

A videóban körülbelül 8000 kilométernyi távolságot jár be a kamera, mialatt a Plútó felszínét láthatjuk, melyek a 2015-ben gyűjtött adatok alapján 3 dimenzióban rekonstruáltak.

Korábban a Marsról is többször készítettek hasonló videót.

Bár a felvételeken nem látni földönkívüli bázisokat, sem ufókat, mégis páratlan, egyedülálló, és sokáig emlegetett felvétel válik majd belőle, mivel ez az első olyan vizuális szemle, mely megmutatja, hogyan is nézhet ki ez a távoli világ.

Amikor majd több évtized múlva végre az ember személyesen is eljuthat majd oda, akkor pedig egészen biztosan fel fogják emlegetni a legelső elképzelést, hogy hogyan is képzeltük el a rendelkezésre álló információk alapján A rejtélyes Plútót.

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen érdekesség csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 316137

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet