A NASA leállítja minden aktivitását és visszavonja az összes publikus eseményét! Leállt az USA kormányának működése

2018. január 23., kedd
Mi állhat a háttérben?

Regeteg a kérdés a NASA mostani lépése körül. A NASa egy Twitter üzenetben közölte, hogy az összes publikum felé irányuló aktivitásukat leállítják, a korábban meghirdetett sajtótájékoztatókat elnapolják.

Az USA kormánya hivatalosan teljesen leállt.

Ez azt jelenti, hogy akár a NASA emberi is arra kényszerültek, hogy hazaküldjáka dolgozókat, fizetés nélkül egyelőre.

Mindez azért következett be, mert az Egyesült Államokban a szenátus nem szavazta meg a szombat hajnali határidőig a kormányzati hivatalok és ügynökségek munkájának finanszírozását biztosító törvényt.

A szenátorok éjfél után is próbáltak még tárgyalni és egyeztetni, de Mitch McConnell, a republikánus frakció vezetője a pódiumhoz lépett és hivatalosan bejelentette a szavazás kudarcát.

A kormányzat működéséhez szükséges költségvetés vitája és a kormányhivatalok esetleges leállása miatt Donald Trump amerikai elnök pénteken nem utazik Floridába az üdülőkomplexumába, hanem a hétvégén Washingtonban marad.

Legutóbb 2013-ban fordult elő, hogy finanszírozás híján a kormányzati hivatalok és ügynökségek leálltak. Akkori ez tizenhat napig tartott.

1978-ban 18 napig tartott, Bill Clinton alatt viszont 1995-ben két részletben összesen 27 napra is leállt a kormányzat, mielőtt 1996-ban egy újabb shutdown következett.

A CNN szerint azonban annyiból kivételes a mostani helyzet, hogy az elmúlt évtizedekben ez volt az első, aminél a kongresszus mindkét házát és az elnököt is ugyanaz a párt adja.

UPDATE: úgy tűnik, néhány órája dűlőre jutottak, és újra működésbe lendülhet az USA kormánya.

OSZD MEG másokkal is!

nasa összeesküvés politika leállás


Megtekintések száma: 61904

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet