A NASA mérései szerint a Nap folyamatosan hűlni kezdett: bizarr folyamatok jelenthetik a Földi élet végét?

2018. február 24., szombat
Egy kataklizma előtti időszakban vagyunk?

Nemrégiben, először 2016 közepén mértek furcsa dolgokat a Nap körül. Aztán azóta folyamatosan egyre riasztóbb eredmények láttak napvilágot, melyek egy jövőbeli kataklizma lehetőségét vetik fel.

Nem vagyunk messze egy a Nap által előidézett kataklizmától?

A Napunk tevékenysége a mérések szerint folyamatosan csökken, méghozzá igen aggasztó mértékben

A Nap egyre folttalanabb. vagyis kevés a Napfolt az elmúlt évek, évtizedek eredményeihez képest.

Ha ez gyakoribbá válik, idővel elérjük a minimális naptevékenységet (szakszóval: a szoláris minimumot), ami egyes kutatók szerint egy új jégkorszak kezdetét is jelentheti.

Persze a jégkorszak ebben az esetben a naptevékenységhez kapcsolódóan pár kiugróan hideg évet vagy telet jelenthet, nem évszázadokban mérhető lehűlést.

Paul Dorian meteorológus és napmegfigyelő a legutóbbi jelentésében kisebb pánikot okozott, amikor közölte, hogy a naptevékenység csökkenése akár olyan telet is hozhat ránk, amilyet a Földön utoljára a XVII. században láttunk.

Ez a Föld drasztikus lehűlését eredményezné, amiben az emberi populáció egy jelentős része el is tűnne, mivel lennének, akik egyszerűen megfagynának, mások pedig éhen halnának, vagy a globális élelmiszerháborúk áldozatául esnének.

A szoláris minimum midig is óriási hatással volt a bolygónkra, és annak éghajlatára.

Jelenleg egyre nagyobb felmelegedést tapasztaltunk az elmúlt időszakban, de ne feledjük el, hogy a megélt legutóbbi 5 évben egyre erőteljesebb téli éghajlati anomáliák következtek be.

A NASA szakértője elmondta, hogy a nap felszínén, vagyis a fotoszférában látható sötét foltok gyakori megjelenése magas aktivitást mutat, a hiányuk a szoláris minimum közeledését.

Ez pedig előrevetíti, hogy néhány éven belül komolyan beállhat a lehűlés. Mások egyenesen azt állítják, hogy azért nem sült még meg a bolygónk korábban, holott máskor is volt már globális felmelegedés, mert a Naptevékenység időnként vészes minimumokat hozott.

A már említett XVII. századi fogcsikorgató tél, a kis jégkorszak 1645-ben kezdődött, és olyan fagyok kísérték, hogy a Temze is befagyott tőle.

Ha a gyenge naptevékenység hosszabb ideig elhúzódik, az globális lehűléshez vezet a troposzférában. Ez a Föld légkörének legalsó része, ahol mi is élünk.

Ez azonban nem az egyetlen veszély, ugyanis a csökkenő naptevékenység miatt a légkör összetétele is változik és végső soron sokkal több UV sugárzás éri a felszínt, ami kárt tesz minden élőlény genetikai állományában.

Az elkövetkező 5-10 év függvénye lesz, hogy ez bekövetkezhet-e.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány összeesküvés világvége kataklizma


Megtekintések száma: 12810

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet