A NASA-nak elképesztő tervei vannak a Nappal

2017. március 19., vasárnap




Ha az elképzelésük helyes, a Nap közelebb vihet minket az idegenek felfedezéséhez!

A NASA elképesztő ötletre szánta el agát, mely még működhet is. És ha igen, akkor az sokkal közelebb vihet minket az idegen élet megtalálásához. Ráadásul mindezt a Napunk segítségével.

A JPL tudósai a NASA szakembereivel együtt egy nagyon ambiciózus tervvel álltak elő arra vonatkozóan, hogyan használhatnák fel a Napot arra, hogy a földönkívüliek után kutassanak.

"Egyfajta óriási nagyítóként lehetne alkalmazni" - nyilatkozta a tervekről az egyik vezető tudós.

A Napot ugyanis ki lehet használni, hogy sokkal messzebbre legyenek képesek ellátni a teleszkópokkal, és űrtávcsövekkel.

A jelenlegi egyik legfejlettebb teleszkóp a James Webb űrteleszkóp, mely messzebbre lát el, mint bármi, amit alkottunk a Hubble űrteleszkóppal együtt.

Amost kidolgozott új eljárás azonban majdnem minden teleszkópunk kapacitását meg tudná növelni, és távolra látási képességeit.

Arról van szó, hogy a Nap gravitációs lencsehatását ki tudnánk használni, és így olyan lesz a hatás mintha egyfajta nagyítón keresztül kémlelnénk az eget.

Ez a hatás annyira nagymértékű lehet, hogyha ki tudjuk azt maximálisan használni, akkor egyes exobolygók felszínére is rá tudunk majd közelíteni, és vizsgálni tudjuk azokat, hogy láthatóak-e életre, vagy fejlett civilizációra utaló jelek, formációk.

Hogy mikorra tudna ez az egész megvalósulni? Nagyon hamar, akár a jövő évben, vagy ha nagyon összeszedik magukat, akkor az idén.

A Napunk így sokkal közelebb vihet az intelligens földönkívüli élet megtalálásához, és talán ez lesz az az áttörő technológia, mellyel valóban az ufók, vagy más lények nyomára akadtunk.

tudomány idegen idegenek élet más bolygókon


Megtekintések száma: 364024





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet