A NASA óriási bejelentést tehet a földönkívüliekkel kapcsolatban? Sajtótájékoztatót hívnak össze!

2017. december 10., vasárnap




Az amerikai űrügynökség elképesztő felfedezés küszöbén lehet.

Lehet, hogy a NASA az idegenek nyomára akadt? Nem tudni, hogy pontosan mihez kapcsolódik az a felfedezés, amiről hamarosan be akarnak a világnak számolni, de sokak szerint valami nagy jelentőségű dologról lehet szó.

A NASA szóvivője nemrég mondta el, hogy sajtótájékoztató keretében szeretnének bezsámolni az eseményről.

Annyit tudni már, hogy nagy horderejű dologról van szó, egy nem várt felfedezésről.

A rendkívüli sajtótájékoztatót csütörtökön fogják megtartani, december 14-én!

Úgy tudni, hogy a mostani felfedezéshez köze van annak a csapatnak, aki a Kepler űrteleszkópon dolgozott, és 2009 óta folyamatosan a földönkívüli élet jelei után kutatott.

A teleszkóp feladata az eddigi évek során az volt, hogy Föld méretű és Földszerű bolygókat találjon idegen világokban, melyeken akár élet is lehet.

A teleszkóp egyébként eddig a legsikeresebb eszköze az emberiségnek arra, hogy idegenek világokat térképezzünk fel vele. Eddig ugyanis összesen 2500 idegen égiteste fedeztek fel vele, ezeknek a 70%-a exobolygó, azaz hasonlíthat a Földre.

A legtöbben arra tippelnek, hogy most tényleges élet nyomaira bukkanhattak egy exobolygón, vagy annak felszínén, illetve légkörében.

Ne feledjük, nem is olyan rég, alig egy évvel ezelőtt már felfedeztek egy rendszert, a Trappist-1 rendszerét, ahol több bolygóról is kiderült, hogy a lakható zónán belül helyezkedik el, és víz is van rajta.

Vagyis könnyen lehet, hogy mérföldkőnek számító nagy bejelentéssel rukkol majd elő csütörtökön a NASA, amiről mi ÉLŐBEN számolunk majd be!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen nasa csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 26314





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet