A NASA rátalált a mennyországra? Bizarr anomáliára bukkantak

2023. május 25., csütörtök
A Proxima Centaurinál található anomália lehet az, ahová minden ember jut?

Nemrégiben számoltak be arról a szenzációs felfedezésről, hogy egy második Földet találtak a Proxima Centaurinál. 

Az égitest légkörrel rendelkezik, megfelelő távolságra van a naptól, és feltehetőleg folyékony víz, így akár élet is lehet rajta. 

A tudósok úgy vélik, hogy egy másik emberi faj, vagy emberhez hasonló humanoid faj is kialakulhatott rajta. Egyes feltételezések szerint a második Föld lehet a Bibliai mennyország, ahová minden ember a halála után kerül.

Elképesztő teóriák, feltételezések látnak napvilágot a Proxima Centaurinál felfedezett égitest bejelentése óta. A tudósok abban egyetértenek, hogy rendkívül kedvezőek az élet kialakulásához szükséges feltételek, és szinte minden adott a bolygón.

Megfelelő távolságra van a napjától, van légköre, felhői, és valószínűleg folyékony víz is a felszínen. Ha pedig ezek jelen vannak, 85%-os a valószínűsége, hogy valamilyen formában élet is van rajta.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy Stephen Hawking által felkarolt, kiötlött projekt keretében akár 20 éven belül el is érhetjük nanohajókkal a második Földként is emlegetett bolygót, így akár a mi életünkben kiderülhet, kik, vagy mik élnek ott.

Sokan felvetették a felfedezés óta, hogy a bolygó olyannyira kísértetiesen hasonlít a Földre szinte minden tekintetben, hogy az is lehet, hogy valójában a Föld ikertestvére. Szó szerint.

Elképzelhető ugyanis, hogy egy másik, velünk párhuzamosan fejlődő emberiség él rajta, egy másik történelmi síkon kibontakozva.

Talán a párhuzamos világok nem is más-más világokba kényszerülnek, hanem csupán másik égitestre, vagyis a Földünknek, és így az emberiségnek különböző verziói létezhetnek a világűrben.

Létezhet olyan Föld is, mely még az őskori állapotokat mutatja, és dinoszauruszok lakra. De létezhet valahol egy jövőbeli Föld is, ahol az emberiség már képes a csillagközi térben utazni.

Az ikerföldön talán soha nem ölték meg Kennedy elnököt, és nem történt meg a két nagy világháború sem.

Elég merész gondolatok, azt meg kell hagyni, de amíg nem tudunk eleget a bolygóról, ehhez hasonló teóriák tucatjai fogják foglalkoztatni az elméleti szakembereket és a nyitottabb gondolkodású tudósokat, filozófusokat is, hiszen jelenleg vaóban akár ezek a teóriák is szóba jöhetnek, mint lehetséges "megoldás".

A vallással is összefüggő elképzelés szerint a második Föld azért hasonlít ennyire Földünkre, mert az valójában ugyanaz. Persze a kontinensek, és a városok nem egyeznek, a fellelhető kultúrák is alig, de egyfajta kozmikus mennyországként funkcionál.

Vagyis minden ember oda kerül a halála után, mert a második Föld maga a Biblia mennyország.

Sokan tartják ugyanezt egyébként magáról a Phaetonról is. A csillagászok szerint hajdan egy nagybolygó – a Phaeton – keringett a Mars és a Jupiter pályája között. A térségben található aszteroidákat ennek feldarabolódásából származtatják, és úgy tartják, a bolygó széthullását a Jupiter erős gravitációs hatása okozhatta. Ám ennek az eseménynek a Naprendszer nagyon korai időszakában, milliárd évekkel ezelőtt kellett bekövetkeznie.

A Phaeton lehetett az egykori ősi Földi paradicsom, ahol Ádám és Éva is élhetett.

A bűnbeesést követően azonban megsemmisítette Isten a bolygót, így űzetve ki a párt a paradicsomból, száműzve őket a Földre. Más elméletek viszont úgy vélik, hogy Ádám és Éva egy itt a Földön eleve elvégzett genetikai kísérlet része. Az ebben az elméletben hívők természetesen nem tartják kizártnak azt sem, hogy valóban a Phaetonon hozták létre az első emberpárt, vagy az őket létrehozó isteni erő származott onnan.

A másik bolygó - melynek létezésére egyelőre nincsenek konkrét bizonyítékok, de sokan esküsznek a létezésére - a Föld tükörképeként emlegetett rejtélyes bolygó a Nap mögött.

Többen arra gyanakodnak, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy nem sikerült a bolygó nyomára akadni az ezredforduló óta sem.

Szerintük ugyanis a bolygó nem más, mint az a titokzatos égitest, melyről azt beszélik, hogy a Föld tükörképe, és a nap mögött velünk szemben kering, azonos pályán. Emiatt voltaképp sohasem lesz lehetőségünk megpillantani, vagy megfigyelni.

Egyes ókori görög legendák is beszámolnak egy olyan naprendszerben helyet foglaló égitestről, mely egyfajta ellenpontként a Földdel egyensúlyt alkotva létezett, kvázi tükörképként, mint egy fordított, alternatív univerzum.

Különböző verziói léteznek Földünknek?

Valójában ez az egész egy körforgás. Meghalunk a Földön, majd a Föld tükörképén születünk újjá, más időben, más helyen más testben, emlékek nélkül.

Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy akkor melyik titokzatos égitest a mennyország a három felsorolt közül. Nos, ezt nem tudni, éppen ezért léteznek ezek az elméletek, eszmefuttatások, mivel senki sem tudja pontosan, melyik égitesten pontosan mit fog az emberiség találni a jövőben.

Ha elfogadjuk az elmélet azon felvetését, hogy a Földnek különböző verziói és állapotai létezhetnek egy időben az univerzumban - akárcsak a kvantumfizikában is lehetséges, hogy egy részecske többször legyen más-más állapotban több helyen - akkor elképzelhető, hogy ez alátámasztja a reinkarnációt is.

Halálunkkor ugyanis egy új bolygón születünk újjá. Leélt életünk és megtette cselekedeteinktől függően a Bibliai mennyországban, vagy csupán egy másik verzióján a Földnek.

Ezek nagyon merész gondolatok, nem győzzük hangsúlyozni, hogy kellő nyitottság kell hozzá, azonban az egész viszonyrendszer egy logikus egésszé áll össze, ami talán nem csak a puszta véletlen, vagy "mázli" műve.

Lehet, hogy szinte még semmit nem tudunk a minket körülvevő világról. Mi van. ha ez egész univerzumunk csupán egy parányi porszem egy másik univerzumban?

Mi van, ha voltaképpen mi magunk sem létezünk, legalábbis úgy, ahogy gondolnánk...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek összeesküvés mennyország


Megtekintések száma: 149078

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet