A NASA valami rendkívülit talált az Európán

2016. szeptember 22., csütörtök




A bejelentésről egyelőre semmi részletet nem tudni, a NASA kedden kiadott közleményében mindössze annyit írt, hogy olyan folyamatokat figyeltek meg az égitesten, amelyek kapcsolatban vannak a felszín alatt húzódó, feltételezett óceánnal.

A NASA Hétfőre, azaz Szeptember 26-ára időzítette nagyon várt sajtótájékoztatóját, melyet rengeteg kíváncsi ember vár, ugyanis a NASA ígérete szerint rendkívüli bejelentés lesz.

Váratlan, nagy horderejű bejelentés lehet

Váratlan, és nagy port kavaró bejelentés is kisülhet belőle, legalábbis erre utal az, hogy ennyire titkolózik a NASA, és ennyire kiemelt a bejelenté jelentőségét.

Az élőben is közvetítendő konferencián olyan alakok jelennek meg, akiknek a kutatási területeiből következtetett a sajtó, hogy mi lehet a bejelentés tárgya.

Vannak, akik azt gondolják, hogy egy új, eddig nem ismert geológiai folyamatot fognak bejelenteni, mások ennél merészebbek, és azt mondják, hogy a NASA Hétfőn fogja bejelenteni, hogy nem vagyunk többé egyedül a világegyetemben.

A szakértők már régóta úgy gondolják, hogy az Európán kellene keresni elsődlegesen a földönkívüli élet nyomait.

Európa: jégbe zárt élőlények?

A NASA korábban, közel egy évvel ezelőtt már kijelentette, hogy szinte biztosak benne, hogy a következő missziójuk és kutatásuk során bizonyítékot találnak az élet létezésére az Európán.

Az űrügynökség a következő évtizedben szeretne újabb szondákat küldeni a holdra. A tudósok szerint az Európa jégtakarója alatt hatalmas óceán rejtőzik, amelynek sziklás medrét tápanyagokban gazdag hőforrások tarkítják.

Ilyen kedvező körülmények között ötmilliárd év alatt nagyon is lakható élőhelyek alakulhattak ki rajta.

Az igazság az, hogy minden valószínűsége megvan, hogy bejelentsenek valami földönkívüli élettel kapcsolatos bizonyítékot.

A Hubble-projekt vezető kutatója is jelen lesz a konferencián.

Talán még mi is emlékszünk, hogy az űrteleszkóp 2012-ben lőtt felvételein hatalmas, hidrogént és oxigént tartalmazó, vagyis minden bizonnyal vízből álló felhőt fedeztek fel a kutatók az Europa déli pólusa környékén.

Ez egyértelműen víz nyomait jelentette. Sokak szerint a mostani bejelentés vagy a földönkívüli életformák felfedezését fogja jelenteni, vagy azt, hogy egy újabb ilyen gejzír kitörést sikerült részletesebben szemügyre venniük.

Ugyanis egyesek arra világítanak rá, hogy ma még nem állnak rendelkezésünkre olyan eszközök, melyekkel betekinthetünk a jégtakaró alatti óceánba, vagyis túl sok konzekvenciát nem tudunk levonni.

Akárhogyan is, de Hétfőn ki fog derülni az igazság.

idegen nasa idegenek hold űrkutatás élet más bolygókon európa


Megtekintések száma: 119999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet