A NASA végre életet talált az űrben? hatalmas bejelentésre készülnek június 19-én!

2017. június 14., szerda




Az amerikai űrügynökség egy sajtótájékoztató keretében jelenti majd be, hogy mit találtak.

A NASA Június 19-ére egy hihetetlen bejelentést fog tervezni, legalábbis a hírek és egyes bennfentes információk szerint köze lehet az idegen, azaz földönkívüli élethez is.

Az előzetes információk alapján a Kepler űrtávcső adatai és "missziója" során begyűjtött adathalmaz alapján rengeteg olyan dologra bukkantak, köztük távoli exobolygókra, melyeken potenciálisan lehet élet.

Ezért a Kepler adataira hivatkozva rendelték el, hogy néhány napon belül egy sajtótájékoztató keretében beszéljenek a legújabb felfedezésekről.

A NASA csak úgy nem szokott különféle sajtótájékoztatókat összehívni, és mindig jelentős felfedezésekről számolnak be ezeken, így sokan most is valami tényleg nagy dobást várnak tőlük, és már elkezdtek találgatni a tudományos lapok, és egyes online fórumok, hogy mi is lesz ez a szenzációs bejelentés.

A Kepler jelenleg második küldetését teljesíti K2 néven, mely során 667 bolygót találtak, ezek mindegyike lakható is lehet, és a Földhöz hasonló.

Ebben a új fázisban olyan barna törpéket is vizsgáltak vele, melyek jóval hidegebben egy igazi csillagnál, és a becslések szerint rengeteg lehet belőlük.

Egyelőre nem tudni tehát, hogy mi lesz a nagy bejelentés. Talán új, eddig nem ismert exobolygó típusról szól majd a bejelentés.

Talán valamiféle lakható naprendszer felfedezéséről, mint év elején a Trappist-1 rendszer bejelentésre, de egyes vadabb teóriák azt sem zárják ki, hogy életre utaló nyomokat találhattak egy bolygónál.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány nasa csillagászat űrkutatás élet más bolygókon


Megtekintések száma: 192044





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet