​A NATO válaszcsapást adhat Putyinnak: igazi mélyütés az oroszoknak

2022. április 14., csütörtök




Ha ez bekövetkezik, Putyin őrjöngeni fog…

Finnország akár pár héten belül, Svédország pedig valamivel később adhatja be a csatlakozási kérelmét a NATO-hoz.

A Kreml már fenyegetőzik, azonban kizárt, hogy Ukrajnához hasonlóan megtámadja Finnországot.

A csatlakozásnak szimbolikus jelentősége van, Putyin pedig újabb lehetőséget kap arra, hogy az ukrán háború jogosságát hangoztassa, még úgy is, hogy a támadással sikerült egy oroszellenes ukrán nemzetet létrehoznia.

A szankciók egyelőre nem állítják meg Putyint, de van, amivel őt is meg lehetne fogni.

Ha a NATO “köbre bástyázza” ezeket az országokat, akkor sokak szerint mattot lehet adni az orosz birodalomnak és annak terjedszkedésének.

Akármennyire is fenyegetőzik Putyin, sokak szerint nem merne NATO tagországokat megtámadni, mert az nem maradna viszontválas nélkül.

Sőt, ezzel a harmadik világháború kirobbantását kockáztatná meg, mint agresszor…

A finn határra vonuló orosz csapatokról kezdtek videók és fényképek terjedni azok után, hogy egyre határozottabbá válik Finnország NATO-csatlakozási szándéka.

Ha orosz csapatok nem is mozdultak meg eddig, Putyin kommunikációs gépezete beindult. Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova február 25-én (egy nappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát) arról beszélt, komoly katonai és politikai következményekkel járna, ha Finnország csatlakozna a NATO-hoz.

A finnek és svédek a fenyegetés ellenére sem tettek le az ötletről, így most jött egy újabb üzenet a Kreml szóvivőjétől, Dmitrij Peszkovtól, aki arról beszélt, többször elmondták már, hogy a bővítés feszültséget szítana Oroszország és a NATO tagországai között, és az új tagok felvétele nem hozna stabilitást az európai kontinensre.

„Kizártnak tartom, hogy Oroszország meg merné támadni a NATO-taggá vált Finnországot vagy Svédországot.”


Megtekintések száma: 23250





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet