A neandervölgyi ember óriási védikus tudás birtokában volt? 5000 éves antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat készítettek!

2023. augusztus 26., szombat




Ráadásul természetes anyagokkal oldotta meg azt, amit mi csak pirulákkal tudunk. Ma is sokkal többet érhet az ősi tudás?

Nagyon meglepő felfedezést tettek a kutatók és antropológusok a neandervölgyi emberrel, és annak életmódjával kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy sokkal fejlettebbek lehettek, és nagyobb tudásúak, mint azt elsőre gondoltuk volna.

A maga korában a neandervölgyi lehetett kétségtelenül a legfejlettebb faj a világon.

Nemrégiben ugyanis olyan kutatási eredmények láttak napvilágot, melyekből egyértelműen kiderül, hogy a modern orvostudomány nagyobb vívmányainak alternatív gyógymódjai mind-mind a rendelkezésükre álltak.

És rendszeresen használták is őket...

Az ma már csak téves sztereotípia, hogy a neandervölgyi ember buta volt. Bizonyos Tekintetben ugyanis még fejlettebbek lehettek, mint a mai modern ember.

A tudósok az elmúlt évtizedekben számos rég kihalt állatfaj fogazatának vizsgálatával tudtak meg rengeteget az évezredekkel, vagy épp évmilliókkal ezelőtt élt állatok étkezéséről, illetve mindennapjairól.

Így jöttek rá a bődületesen nagy dolgokra a neandervölgyiekkel kapcsolatosan.

A kutatásokból kiderült, hogy négy vizsgált neandervölgyi közül kettő a mai Belgium, a másik kettő pedig Spanyolország területén élt, az eredmények ennélfogva jócskán eltérnek egymástól: a két csoport teljesen más étrenden élt, egy dolog azonban közös volt bennük, illetve a mai emberekben is, hiszem mind ugyanazt a baktériumot hordozzuk a szánkban.

Eddig csak sejtették, de nem gondolták, hogy ennyire fejlett orvostudománnyal rendelkezhettek a neandervölgyiek.

Szinte több területen jelentős mértékben megelőzhették a mai modern orvostudomány vívmányait.

A kutatások alapján már évtizedekkel a modern orvostudományt megelőzve használták a XX. század legnagyobb csodagyógyszerét, illetve az 1763-ban felismert hatású, élelmiszerek tartósítására, valamint fogkrémekben és kozmetikumokban is használt gyulladáscsökkentőt.

Őseink étrendje speciálisan kialakított mivolta rámutat arra, hogy nagyon is tudatosan éltek, és sokkal nagyobb összhangban voltak a természettel, mint mi.

Éppen ezért lehettek olyan ősi tudás birtokában, mely lehetővé tette számukra, hogy természetes módon előállított aszpirint használjanak, mikor szükségük volt rá.

A kutatók szerint alaposan alábecsültük a neandervölgyiek fejlettségét, és ez az eredmény bizonyítja azt, hogy sok mindent nem tudunk még róluk.

rejtély hihetetlen rejtélyek egészség


Megtekintések száma: 282846





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet