A Nestlé több millió liter vizet szipolyoz ki a Földből, és nem fizet érte, majd méregdrágán eladja

2022. március 4., péntek
Botrányos, amit a Nestlé, és más világcégek tesznek. Kifacsarnak minden csepp hasznot a bolygónkból, következmények nélkül?

Létezik egy cég, a Nestlé, melyet mi idehaza inkább finom édességeiről ismerünk, más helyeken pedig nagyobb mértékben az általa forgalmazott és eladott vizekről.

idehaza is rengeteg fajta víz van, amit a cég palackoz és "gyárt".

Valójában a Nestlé működése igen botrányos, és sokakban kicsaphatja a biztosítékot. A vizet ugyanis gyakorlatilag ingyen termelik ki, kiszipolyozva egyes vidékeket, - néhol csontszárazzá vált már a terület - bepalackozzák, majd újra eladják nekünk azt, amiért ők sem fizettek szinte semmit.

A vállalat műve...

Kanada egyes vidékein a cég olyan nagymértékben termeli ki a vizet, hogy a régiók több területen kiszáradással küzdenek.

Ez a kiszáradás pedig ökológiai katasztrófát okoz majd a jövőben, de a vállalat ezzel nem foglalkozik.

Miért is foglalkozna egy olyan érdekeltség, melynek egykori vezetője fizetőssé akarta tenni a vizet minden ember számára a világon, mondván, hogy ez nem alapjog

A Nestlé gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.

Emlékezzünk a Nestlé egykori igazgatójának megdöbbentő kijelentésére a vízzel kapcsolatban:

" vízzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy privatizálnunk kell-e a szokásos vízközellátást. (…) Az egyik vélemény szerint, ami szerintem szélsőséges, és amit a civilek képviselnek, a víz közös jog. Vagyis, mint emberi lény, jogod van a vízhez. Ez szélsőséges megoldás. A másik nézőpont szerint a víznek, mint minden más élelmiszernek, piaci értéket kell adnunk."

A világcég 50 millió gallon (189.271.000 liter) vizet szipolyoz ki Sacramento víztartó rétegeiből két ásványvízmárkájának termeléséhez. Sokak szerint egyáltalán nem törődnek a környezettel, és ez a cég hozzáállásán meg is látszik.

“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.” 3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz. Ez pontosan 53908255%-os árrés.

Elképesztően arrogáns a vállalt, és sok más hozzá hasonló vállalat.

Gyakorlatilag nekik köszönhetjük azt, hogy a bolygónk mára teljesen ki van szipolyozva.

Persze a vízért most is fizetni kell, ez egyértelmű. Azonban arra megy ki idővel a játék, hogy a természetes vízforrásokért is meg kelljen ezt tenni, valamint az általuk INGYEN bepalackozott vízért is fizetni kelljen mindenkinek, elképesztő árréssel.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség élelmiszeripar botrány érdekessé


Megtekintések száma: 128084

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet