A neves NBA sztár szerint lapos a Föld?

2017. március 21., kedd
Shaquille ’Oneal meg van róla győződve, hogy az embereket megvezetik a világ legnagyobb átverése keretében, és a Földünk valójában nem gömb alakú, hanem lapos.

A neves NBA kosaras sztár nem kevesebbet állít, minthogy lapos a Föld. Elsőre azt hinnénk, hogy teljesen megőrült, de azt tudnunk kell, hogy a lapos Föld elmélete nem légből pattant, és manapság reneszánszát éli, és egyre több követője van.

Más neves világsztárok közül is voltak már korábban, akik azt vallották, hogy a Földünk talán nem is gömbölyű.

Shaquille ’Oneal állítása tehát igen hajmeresztőnek hathat, azonban vegyük csak végig, miről is van szó pontosan, és hogy a sportoló miért gondolja azt, hogy igaza van.

A lapos Föld elméletének hívei rengeteg bizonyítékot tudnak felsorolni amellett, hogy a Földnek nincs gömb - azaz geoid - alakja, ahogyan azt tanítják nekünk.

Szerintük ugyanis akkor például a New Yorkban álló felhőkarcolóknak nem lenne szabad párhuzamosnak lenniük függőlegesen, hanem el kellene térniük egymástól, még ha kis mértékben is.

Az is külön érdekes szerintük, hogy nem látszik a Föld görbülete a horizonton, és a repülők egy forgó gömb alakú Föld esetén nem lennének képesek landolni a talajon.

Ezek egy több tízezer követővel rendelkező Twitter-híresség, bizonyos Tila Tequila gondolatai, akinek akkora a befolyása, hogy még nagy lapok is rendszeresen idézik a tweetjeit.

Komoly követői tábor van tegáhát a lapos Föld elméletnek, még akkor is, ha elsőre totális baromságnak tűnik az egész.

Az elmélet szerint igen érdekesen épül fel a világ.

A Nap és a Hold egyébként nem különösen nagyok, úgy ötven kilométer átmérőjűek. Rajtuk kívül még van egy antiholdnak nevezett „égitest”, amelynek a feladata, hogy néha kitakarja a Holdat, amikor holdfogyatkozás ideje van.

A Földet az Antarktisz veszi körül minden oldalról, egy hatalmas, negyven méter magas jégfallal, ami mögött már semmi sincs, és egyszerűen le lehet zuhanni a légüres térbe.

De mi a helyzet a napszakokkal? Nos, Nap körpályája időről időre eltolódik a korong - Föld felett, és így lehetséges, hogy egyszer sötét van, másszor pedig világos.

A gravitáció pedig azzal van magyarázva, hogy ez az érmeszerű lapos Föld folyamatos emelkedésben van, ezért kelti azt az illúziót, mintha minden tárgy lefelé esne, pedig valójában erről szó sincs.

Azokkal az űrhajósokkal, akik kijutnak az "űrbe", mindig aláíratnak egy titoktartási egyezményt, mely keretében állásba foglalják, hogy nem beszélnek arról, amit ott láttak.

A kormányok és a NASA tud róla, hogy lapos a Föld, de nem hozzák nyilvánosságra, mert félnek, hogy az emberi társadalom összeomlik, hogy ennyi évszázadon át hazugságban tartott őket a tudomány.

Az NBA-s világsztár szerint olyan sincs, hogy Mars, vagy Naprendszer. Talán minden ki van vetítve, körülöttünk, vagy csak háttérszerű délibábok.

Hogy az elméletnek mennyire van valóságalapja? Nos, ezt mindenki döntse el maga, de azért érdemes logikusan gondolkodni.

Hiszen ha valóban lapos lenne a Föld, már régen rájött volna valaki...

hihetetlen bizarr hihetetlen emberek lapos föld


Megtekintések száma: 56251

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet