A nő, aki három évszázadnak volt tanúja

2016. december 1., csütörtök
c, az 1899. november 29-én született, most 117 éves hölgy a legidősebb élő ember jelenleg a világtörténelemben. Élete során három évszázadot is megélt, és végigkövette a technika és a fejlődés útját. Elképesztő történet.

Hihetetlen, de él a bolygón egy idős hölgy, aki három évszázadnak is tanúja volt, és még mindig életben van.

Az idős hölgyet Emma Moranonak hívják, és jelenleg 117 éves, és viszonylag jó egészségnek örvendve éli hétköznapjait az egyre közelgő halál árnyékában.

Soha nem bánta, hogy ennyire hosszú ideig él. Főleg azért nem, mert tartalmas, hosszú élete során rengeteg dolgot, történelmi pillanatot átélt.

Látta az egyre fejlődő 1800-as évek legvégét, átélte a teljese 20. századot, a két nagy világháborút, az emberiség Holdra szállását, és belépett velünk a 21. századba is.

Nincs még egy olyan ember, aki ennyire régen velünk van, és tényleg három évszázadon átívelő története tudna szolgálni az utókor számára.

Unokáinak gyakran mesélt az életéről, arról, hogy hogyan nőtt fel, hogyan élte meg a technika és a világ fejlődését, az egyre nagyobb ütemű globalizációt, a kommunikáció fejlődését, és az egyes háborúkat.

Sokan kérdezték már arról, hogy mi a titka rendkívül hosszúra nyúlt életének, erre pedig viccesen azt szokta felelni, hogy a szingliség.

Az időnként brandyt kortyolgató olasz néni ugyanis még 1938-ban elvált erőszakoskodó férjétől, azóta pedig egyedül él.

„Minden nap megeszek két tojást, egy kis süteménnyel, de nem eszek túl sokat, mert nincs fogam, amivel rágjak. – nyilatkozta a sajtónak.

Mivel világ életében nagyon félt a ráktól, egy idő után úgy döntött, hogy nem eszik húst, csak nagyon ritka alkalmakkor. Nem is lett soha beteg, és 117 éves kora ellenére viszonylag jó egészségnek örvend.

A nő élete azonban nem túl szerencsés, és sok a fájdalom, amit át kell élnie. Ugyanis hosszú évei során 6 utódját is túlélte, és eltemette. Ennek ellenére hálás Istennek azért a hosszú és tartalmas életért, amivel megajándékozta őt.

Morano már érzi, hogy közel van hozzá a halál, és úgy gondolja, hogy a kaszás minden nap az ajtóban kopogtat. Késznek érzi magát meghalni, mert már mindent elért az életben.

Jelenleg ő e legidősebb, hivatalos Guiness rekord által is számon tartott még élő ember a Földön. Abban biztosak lehetünk, hogy sokmindent átélt. Sokkal többet, mint bármelyikünk át fog élni az élete során.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 117 évig éltek. Jelenleg már nem lát olyan jól, és látása annyira megromlott, hogy tévét sem tud nézni, és nagyot is hall, de egészsége még néhány évig valószínűleg ki fog tartani.

Hosszú, és boldog életet kívánunk neki!

hihetetlen hihetetlen emberek rekord világrekord


Megtekintések száma: 78261

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet