A pálinka mint népi gyógymód: a töményben rejlő erő!

2017. október 23., hétfő




Az régi öregek is esküdtek rá, és sokak szerint tényleg elűz számos betegséget!

Amikor beteg az ember, igen gyakran hallja, hogy hörpintsen le valami töményet, például pálinkát, és minden baja elszáll.

A pálink a magyra népi gyógyászatban mindig is egy előkelő helyet foglalt el.

Sokan vannak abban a hitben, hogy az ismerten kiváló fertőtlenítő hatású alkoholok belsőleg is működnek, vagyis a szeszes italok hatásosak lehetnek a torokfertőzések vagy a gyomorbajok gyógyítása és megelőzése során is.

A modern orvostudomány mára a gyógyszereket részesíti inkább előnyben, és nem csinálr reklámot a természetese alternatíváknak.

Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy az régi öregek tanácsai, és a pálinka hatásai igazolhatók, és mindig is megvolt a pálinkának az a fajta erős fertőtlenítő hatása, ami segítette a beteg szervezetet.

Legyen szó csúnya megfázásról, vagy köhögésről, torokfájásról, ezeken a tüneteken rövid idő alatt képes enyhíteni a pálinka.

Mindemellett az erős fogfájást is pillanatok alatt enyhíti, vetekedve a legerősebb fájdalomcsillapító kapszulák hatásaival is.

Úgy hat, hogy bejut a kórokozó sejtek belsejébe, és ott kicsapja a fehérjéket, elpusztítva azokat. A 70 százalékosnál töményebb alkohol túl gyorsan elpárolog ahhoz, hogy megfelelő hatást fejtsen ki.

Hogy bizonyos italok ellenállóbbá tesznek a betegségekkel szemben, így ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket, a kórokozók nem képesek megtelepedni bennünk. Ebben van is némi igazság, tehát egykoron ezt si jól gondolták az idősebbek.

Megfázáskor, influenzás tünetek, köhögés, torokfájás esetén is ajánlják a fogyasztását, mondván fertőtleníti és tisztítja a légutakat. Fájdalom csillapítónak, görcsoldónak is használhatjuk még.

A szakemberek még azt is megjegyzik a pálinkával kacsoltban, hogy szobahőmérsékleten fogyasztva érhetjük el a legjobb ízhatást. Valamint soha ne éhgyomorra igyuk, ugyanis így rendkívül káros a gyomorra, viszont étkezések után kifejezetten emésztést serkentő.

Ha ezeket betartjuk, akkor akár komoly kort is megérhetünk, ugyanis sok nagyon idős, 100 éve feletti öreg esküszik a mai napig arra, hogy reggelente egy feles tartotta őket olyan fitten és egészségesen annyi évtizeden át.

Mindemellett az is fontos, hogy mint minden mást, ezt is mértékkel fogyasszuk, és felelősséggel!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód egészség megelőzés természetes remediák pálinka


Megtekintések száma: 90158





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet