A pestismaszkos előre látta a párizsi terrortámadást?

2015. november 15., vasárnap




Az elmúlt hetekben kétszer írtunk a videójában kódnyelven üzengető, pestisdoktor jelmezben szereplő különös alakról. A megfejtett kódok közül számos utalhat az éjjeli merényletsorozatra. Mégsem fenyegetett, hanem üzenni akart?

[dropcap]A[/dropcap] kétperces, meglehetősen sokkoló, és a nyugalom megzavarására alkalmas kisfilm rendkívül sok kódot, rejtvényt rejt, van köztük írásos, képi, de a hanganyag is elég bizarr titkokkal teli.

A Reddit-en sok száz felhasználó jelen pillanatban is épp ezek feltörésén dolgozik, több esetben már sikerrel is jártak. Azt nem tudni, a hatóságok figyelmét már magára vonta-e a titokzatos figura.

Az alig kétperces felvétel valóban fenyegetésnek tűnik, de a mostani esetek fényében semmiben sem lehetünk biztosak. A bizonytalanság oka pedig nem más, mint hogy gyanúsan sok az összefüggés a megfejtett rejtvények és a péntekről szombatra virradó, tragikus párizsi események között. Sokan nyilván belemagyarázásnak tartják, de azért érdemes foglalkozni kicsit a dologgal, hisz ha igaz, ha nem, biztos, hogy valaki olyan rakta össze a felvételt, aki kifejezetten jól ismeri a kódnyelvek és szimbólumok világát.

A videó néhány hete került fel a YouTube-ra, furcsa címmel: 11B X 1371. A leírás magyarra fordítva így hangzik: „Figyelsz?"

Utalások:

- Az eredeti felvételt egy turista fedezte fel egy spanyolországi padon, ezután tette fel a YouTube-ra. Hogy honnan származik a megtaláló? Párizsból...

A másik, hasonló felvételt egy svéd techbloghoz, a GadgetZZ-hez küldték el névtelen borítékban. A csomagot Lengyelországban adták fel, több mint 20 éves postai bélyegekkel.

[caption id="attachment_4064" align="aligncenter" width="740"]Eagles of Death koncertjén támadtak a terroristák, a titokzatos videóban elhangzik az együttes neve Fotó: AFP Eagles of Death koncertjén támadtak a terroristák, a titokzatos videóban elhangzik az együttes neve Fotó: AFP[/caption]

- Az elsőként megfejtett kódok között szerepelt a „KILLTHEPRESIDENT”, vagyis „Öld meg az elnököt” mondat.

A merényletek egyik helyszínén, a stadionnál ott volt a francia elnök is, Francois Hollande. Őt végül sikeresen kimenekítették a biztonságiak.

- A „2015THEREWILLBETHREE” (ami magyarul „2015-ben három lesz”) volt az egyik olyan kód, amely találgatásokra adott okot. Az egyik meglehetősen erős tipp az, volt hogy amelyből idén három van, az bizony a péntek 13-a van. Mikor volt a legutóbbi? A terrortámadások napján, tegnap!

- A "négylépéses sakk-matt" kifejezés is felmerült a megfejtések közt, melynek a hivatalos megnevezése Napóleon-manőver. Ehhez kapcsolódhat az is, hogy amennyiben Hollande is áldozatává válik a merényleteknek - mivel a stadionban ott volt a francia elnök is - ő lett volna a harmadik francia vezető, aki merényletben hal meg.

parizsi-terrortamadas

- Az egyik leghosszabb megfejtés egy különlegesen nehéz kódból származik. Végül erre jutottak a hozzáértők:

"SOON COMES THE FALL / ANOTHER GREAT EMPIRE.

THE FALL / THE EAGLE ON THE HORIZON.

JOIN US. THE EAGLE = INFECTED WILL SPREADD HIS DISEEASE.

WE AARE TTHE ANTIVIRUS WILL PROTECT THHE WORLD BODY."

Amely magyarra fordítva ezt jelenti:

„Nemsokára jön a bukás / Egy újabb nagy birodalom.

A bukás / A sas a horizonton

Csatlakozz hozzánk. A sas = A fertőzöttek terjesztik a kórját

Mi vagyunk az antivírus megvédjük a világ testét"

[caption id="attachment_4066" align="aligncenter" width="740"]A pestis álarcos kódolt üzenetet küldött volna a világnak? A pestis álarcos kódolt üzenetet küldött volna a világnak?[/caption]

Az elkövetők vélhetően a radikalizálódott iszlámot követő terroristák, az ISIS pedig gyakran él hasonló jövőképekkel, mint amelyek felbukkantak a megfejtések közt is. Többek közt az, hogy új birodalmat hoznak létre, valamint az, aki nem csatlakozik hozzájuk elbukik. Ehhez szintén volt egy plusz kód, mely jelentése „csatlakozz, vagy elbuksz”.

A következő hátborzongató pontja a megfejtéseknek, hogy a másik helyszínen egy amerikai metálbanda lépett fel, akik neve nem más, mint Eagles of Death Metal. Érdekes, hogy az eagle és a death (sas, halál) angol szavak egyszerre egy kódban és külön-külön is felbukkannak. A death szót a megkettőzött betűk adják ki.

- A maszk, a ruha és a vírus szó gyakori használata miatt sokan biológiai fegyvertől féltek. A történtek után megváltozott az általános nézőpont a lelkes kutatók körében. Jelentheti a menekültáradatot, melyet köztudottan sokan amolyan "vírusként" emlegetnek, mely fenyegeti Európát, de jelentheti akár az ISIS és a hasonló terrorszervezetek egész bolygón jelenlévő hálózatát is.

Természetesen vannak olyan rejtvények a videóban, amik nem köthetőek a párizsi eseményekhez, ilyen például a Fehér Ház gps-koordinátája. Félő lehet azonban, hogy ennek is lesz szerepe a jövőben, ha valóban összekapcsolható a titokzatos és nyugtalanító videó a merényletsorozattal.

De akkor felmerül a kérdés: vajon ki készítette a videót és miért?

A színházból pánik tört ki, menekültek az emberek a terroristák elől

Az Iszlám Állam és nagy általánosságban a terrorszervezetek sem szoktak rejtvényekkel teli és közel megfejthetetlen üzeneteket küldeni, hiszen nekik céljuk, hogy a fenyegetés a nagyközönség számára érthető legyen. Most mégis erről lehet szó? Arról már olvashattunk, hogy magasan képzett hackerekkel rendelkezik a terrorszervezet, ez biztos...

Viszont valószínűsíthető az is, hogy amennyiben tényleg van összefüggés, akkor a pestisdoktor talán segíteni akar(t), felhívni a figyelmet a közelgő szörnyűségekre. Lehetséges, hogy egy titkosszolgálat embere, esetleg belsős informátor, aki ért a kódnyelvekhez, és saját életét féltve így próbált üzenni arról, hogy veszély közeleg. Talán az, hogy Spanyolországban találták meg, Lengyelországban forgatták és Svédországban írtak róla először, nem a titok része, csupán arra utal, a készítő változtatja helyét a biztonsága érdekében.

Vajon lehetséges a kapcsolat a megrázó események és a félelmetes alak között? Lehet, hogy igen, de tény, hogy sok a gyanús egyezés...

rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 10609





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet